Brak dzwieku w starszych odcinkach ipla

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
pawellub
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 1
Rejestracja: 02 paź 2017, 15:50
Wersja Ubuntu: 14.04

Brak dzwieku w starszych odcinkach ipla

Post autor: pawellub » 02 paź 2017, 16:14

Witam

Przepraszam z gory ale w moim laptopie nie dziala alt i nie mam jak wpisac polskich znakow

Zwracam sie do Was ponieważ mam problem po ostniej aktualizacji oprogramowania i nie moge sobie z nim poradzic.

Jak napisalem po zaktualizowaniu oprogramowania zona zaczela nazekac ze jej odcinki "pierwszej milosci" odtwarzaja sie bez dzwieku (https://www.ipla.tv/Pierwsza-milosc-odc ... od-5474455 ). Co dziwne nowe odcinki odtwarzaja sie z dzwiekiem nie zauważyłem innych problemow. Po dwu dniach walki z kodekami; zepsuciu sie systemu i zainstalowaniu nowego (triumfalna truskawka) jestem w punkcie wyjscia, wszystko dziala poza dzwiekiem w tych nieszczesnych starych odcinkach pierwszej milosci.

Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Pawel.
Awatar użytkownika
Arkosake
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 166
Rejestracja: 07 lut 2009, 16:38
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Brak dzwieku w starszych odcinkach ipla

Post autor: Arkosake » 03 paź 2017, 10:39

Te starsze odcinki muszą być jakimś innym DRM zabezpieczone bo dźwięk jest, gdy film pobierze się na komputer. Jakiej przeglądarki używasz? Sprawdziłem i na tych opartych o Gecko tj. Firefox i pochodne, odcinek odpala ale bez dźwięku ale na tych zbudowanych z wykorzystaniem WebKit tj. Chromium, Opera, Vivaldi i cała masa innych, wszystko działa jak należy :-). Tak więc na rozwiązanie twojego problemu zalecam używanie do tych konkretnych materiałów innej przeglądarki, opartej o silnik WebKit np. Brave bo możesz sobie zablokować reklamy na początku ;-).
Manjaro KDE na : Asus P5G41T-M LX, Intel Core 2 Quad Q9450 2,66 GHz podbity do 3.2 GHz, Radeon RX460 2GB, 6 GB ram DDR3 1333 MHz, 256GB SSD Crucial MX100 + 8TB HDD WD & Hitachi.
Awatar użytkownika
yahoob3
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Posty: 388
Rejestracja: 01 lip 2013, 20:28
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Brak dzwieku w starszych odcinkach ipla

Post autor: yahoob3 » 04 paź 2017, 15:44

Ipla całkiem przyzwoicie działa na Pale Moon, która ma domyślnie zainstalowanego silverlighta. Trzeba tylko dograć User Agenta, żeby strona widziała przeglądarkę jako Windowsowego Firefoksa - powinno działać, spróbuj.
Mint 18.3 Cinnamon, kern. 4.10; 64-bit na: Lenovo G500S z CPU Pent. 2020M 2.4 GHz*2; 6 GB RAM; GPU Intel+GeForce 720M;
LU#586742
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”