Poza zakresem pracy - błąd monitora przy uruchamianiu gier.

Nie samą pracą człowiek żyje ;)
niemamnicku
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 15
Rejestracja: 14 wrz 2009, 17:50
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Poza zakresem pracy - błąd monitora przy uruchamianiu gier.

Post autor: niemamnicku » 30 wrz 2009, 18:54

Witam, mam następujący problem.
Po uruchomieniu gier:
- San andreas
- Arcanum
na monitorze wywali mi błąd "Poza zakresem pracy 81khz(coś tam ble ble)", gdzie w instrukcji pisze 83khz :/
Gra counter strike działa bezproblemowo.
Awatar użytkownika
ka_o_3991
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 861
Rejestracja: 01 wrz 2007, 13:34
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Poza zakresem pracy

Post autor: ka_o_3991 » 30 wrz 2009, 19:25

obie odpalasz pod wine?
Wejdź w winecfg, w "grafika" wybierz "emuluj wirtualny pulpit" i włącz grę, a potem w grze ustaw parametry grafiki które Twój monitor uciągnie ;)
niemamnicku
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 15
Rejestracja: 14 wrz 2009, 17:50
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Poza zakresem pracy - błąd monitora przy uruchamianiu gier.

Post autor: niemamnicku » 01 paź 2009, 15:31

Uruchomiłem jako root winecfg, włączyłem emuluj wirtualny pulpit. Rozdzielczość ustawiłem na 1440x900 - zalecana dla tego monitora.

Uruchamiam grę, i już wyskakuje:
"Poza zakresem pracy 80.5khz / 65hz"
Po zmianie na rozdzielczość 800x600 wyskoczył też błąd ale z 81.1khz / 65hz.
I?
Awatar użytkownika
ka_o_3991
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 861
Rejestracja: 01 wrz 2007, 13:34
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Poza zakresem pracy - błąd monitora przy uruchamianiu gier.

Post autor: ka_o_3991 » 01 paź 2009, 15:54

a czemu jako root? Odpal jako normalny user.
niemamnicku
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 15
Rejestracja: 14 wrz 2009, 17:50
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Poza zakresem pracy - błąd monitora przy uruchamianiu gier.

Post autor: niemamnicku » 01 paź 2009, 19:45

OO, działa.
Dzięki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry”