Witam , miałem nieco kłopotów z instalacją tej drukarki które udało się pokonać , choć nie do końca . Chciałem wydrukować kilka zdjęć , niestety , mimo prawidłowej konfiguracji parametrów wydruku tj. wymiary i rodzaj papieru foto , układ wydruku , po przesłaniu danych do drukarki - przez Wi-Fi lub przez USB - efekt jest identyczny . Drukarka pobiera dane , pobiera papier z podajnika , "mieli" przez chwilę i wypluwa czysty papier oraz wyświetla komunikat o "nieprawidłowym" formacie papieru . Używam papieru foto o wym. 10x15 cm (4x6 inch) i takie wartości ustawiam . Co do grubości , do wyboru mam cienki i regular - bez znaczenia co wybiorę . Na windzie nie ma problemu , podobnie przy bezpośrednim wydruku zdjęć z kart pamięci przez wbudowany w drukarkę czytnik kart . Jakość zdjęć jest nadspodziewanie dobra . Próbowałem drukować po otwarciu zdjęcia za pomocą Eye of Gnome , Shotwell i Gimp'a - bez znaczenia - nie i już . Wygląda to na błąd oprogramowania . Czy ktoś może drukował zdjęcia na tej drukarce ?
-- Wt, 17 sty 2012, 11:38 --
Do mahonxx - mam zainstalowane następujące pakiety : dcpj315wcupswrapper-1.1.3-1.i386.deb ; dcpj315wlpr-1.1.3-1.i386.deb ; brscan3-0.2.11-4.i386.deb ; brscan-skey-0.2.1-3.i386.deb . Czy drukowałeś zdjęcia?
Wt, 31 sty 2012
Przeinstalowałem oprogramowanie ( deinstalacja i czyszczenie systemu ) i - drukuje ! Nie wiem , co było grane , w chwili obecnej nie działa skanowanie i przesyłanie skanu do komputera , za pomocą panelu drukarki ,oraz nie raportuje poziomu tuszu . Pokazuje jednak komunikat o niskim poziomie tuszu - kończy mi się Yellow .

Czyli - nareszcie zadowolony .