[ROZW] Livebox tp wifi nie łączy.
- jacekbj77
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
[ROZW] Livebox tp wifi nie łączy.
Witam.Zainstalowałem Ubuntu 12.4 w komputerze znajomych i nie mogę się połączyć się z internetem przez livebox tp adapter wifi sagem xg 762 n.
Komputer stoi zaraz przy ruterze. Wyskakuje komunikat żeby wpisać klucz,po wpisaniu próbuje nawiązać połączenie i po chwili ten sam komunikat o kluczu i tak w kółko.Na laptopie po wpisaniu tego samego klucza łączy bez problemu.Sam nic więcej nie wykombinuje,skończyły mi się pomysły.Nie chce im z powrotem ładować windowsa.
Komputer stoi zaraz przy ruterze. Wyskakuje komunikat żeby wpisać klucz,po wpisaniu próbuje nawiązać połączenie i po chwili ten sam komunikat o kluczu i tak w kółko.Na laptopie po wpisaniu tego samego klucza łączy bez problemu.Sam nic więcej nie wykombinuje,skończyły mi się pomysły.Nie chce im z powrotem ładować windowsa.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 21:28 przez jacekbj77, łącznie zmieniany 2 razy.
- pijetja
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: Livebox tp wifi nie łączy.
Witam,
A magiczny guziczek na routerze Livebox Pan może nacisnął? Bo tam jest podwójne zabezpieczenie. Wiele osób o tym zapomina. Może moja odpowiedź nie jest pełna, ale z tego co czytam: Kartę wykrywa, połączenie chce ustanowić. Trzeba jeszcze powiedzieć Liveboxowi, że ma połączenie przyjąć.
Pozdrowienia
P.
A magiczny guziczek na routerze Livebox Pan może nacisnął? Bo tam jest podwójne zabezpieczenie. Wiele osób o tym zapomina. Może moja odpowiedź nie jest pełna, ale z tego co czytam: Kartę wykrywa, połączenie chce ustanowić. Trzeba jeszcze powiedzieć Liveboxowi, że ma połączenie przyjąć.
Pozdrowienia
P.
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
I na dodatek musisz zagęszczać ruchy, bo masz 60s na wpisanie klucza i nawiązanie połączenia.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

- jacekbj77
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Bardzo dziękuję magiczny przycisk to było to wszystko działa bez problemu.
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
Dopisz w pierwszym poście w temacie na początku [ROZW]
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

-
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Cinnamon
- Kontakt:
Re: [ROZW] Livebox tp wifi nie łączy.
Nigdy nie miałem tego problemu a też mam Livebox. Jaki magiczny przycisk?
Czasami prądu braknie na moment i połączę go za godzinę lub więcej, gdy na laptopie prośba o wpisanie klucza ponownie wisi odkąd prąd wrócił i wszystko działa.