Linnet nie łączy z internetem - coś nie tak z modemem.

Neostrada, DialNet, Net24
Imago
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 6
Rejestracja: 22 sie 2010, 18:42
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Linnet nie łączy z internetem - coś nie tak z modemem.

Post autor: Imago » 13 paź 2010, 16:07

Wczoraj pobrałem Ubuntu 10.10. Wcześniej miałem 10.04 i był ten sam problem.

A więc przejdźmy do sedna. Uruchamiam linnet, instaluje sterownik do mojego modemu (Sagem fast 800), konfiguruje połączenie i gdy wpisuje komende, która powinna połączyć mnie z internetem, wyskakuje mi wiadomość, która jest na screenie niżej (w czerwonym owalu) i której jako świeży użytkownik linuksa Ubuntu nie rozumiem.





[Aby powiększyć obrazek, kliknij na niego]

Po dłuższym oczekiwaniu przy terminalu pojawiają się jeszcze takie wiadomości:

]

[Aby powiększyć obrazek, kliknij na niego]

Wnioskuję, że coś jest nie tak z modemem, ale o co dokładnie chodzi ?

Proszę o podpowiedzi, nawet te najbardziej banalne, ponieważ jak już wcześniej wspominałem jestem świeżakiem w tych sprawach.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
woolf
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 165
Rejestracja: 03 mar 2010, 22:57
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Odp: Linnet nie łączy z internetem - coś nie tak z modemem.

Post autor: woolf » 13 paź 2010, 16:11

Odłącz i podłącz modem, potem spróbuj się połączyć.
Imago
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 6
Rejestracja: 22 sie 2010, 18:42
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Linnet nie łączy z internetem - coś nie tak z modemem.

Post autor: Imago » 13 paź 2010, 16:33

Wielkie dzięki. :D Wreszcie działa ;]
Nevski
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 1
Rejestracja: 24 kwie 2008, 23:37
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Linnet nie łączy z internetem - coś nie tak z modemem.

Post autor: Nevski » 03 gru 2010, 15:45

Ale już swój login i hasło do netu to mogłeś na screenie nie podawać.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „ADSL”