Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Neostrada, DialNet, Net24
daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 18 gru 2010, 15:42

Witam....od jakiegoś czasu próbuję zainstalować neostrade na modenie fast 800, ale żadna metoda nie działa..

Robiłem tą : http://linnet.cba.pl/showthread.php?tid=5

Oraz tą : viewtopic.php?t=98445

A tu screen z tym jak to wygląda :

http://img529.imageshack.us/img529/6907 ... 153803.jpg
//k2cl: proszę, zajrzyj do regulaminu i w przyszłości nie wstawiaj na forum takich grafik...


PS. Jak ktoś może, to niech pomoże mi na {ciach - do pomocy służy forum]
Z góry dzięki.

System Ubuntu Remix Netbook Edition 10.10
Gervi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 4
Rejestracja: 19 gru 2010, 10:31
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: Gervi » 19 gru 2010, 10:32

Mam to samo prosze o odpowiedz!
michal12345
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 119
Rejestracja: 13 cze 2007, 20:57
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: michal12345 » 19 gru 2010, 14:01

Ze screena wynika że chcesz uruchomić program w złej lokalizacji. Wystarczy przejść do odpowiedniego folderu.
daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 19 gru 2010, 15:43

Jak wejść..pliki mam w lokalizacji home/daniu. No to jakiej?

Według tej metody: viewtopic.php?t=98445

1.Pobieram ten pliczek net_0.4.tar.bz2 kóry wykonałem :
2.Rozpakowuje archiwum do Katalogu Domowego, a następnie zmieniam nazwę wypakowanego folderu na .net_0.4 . Folder znika.
3.Uruchamiam terminal i wpisuję SUDO SU.
4.Wpisuję cd /home/daniu/.net_0.4

http://img641.imageshack.us/img641/2002 ... hotvov.png

I nie znajduje pliku niby..

A tu filmik z procedury net_0.4.tar.bz2 któey nagrałem

http://w854.wrzuta.pl/film/3OdgxBCCQLa/101219_160745


Nawet jak wpisuję standardowe lokalizacje systemowe jak cd/home/daniu/Muzyka to samo No such file or directory..
michal12345
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 119
Rejestracja: 13 cze 2007, 20:57
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: michal12345 » 19 gru 2010, 17:34

Ale ty nie masz zmienić nazwy folderu. Masz wypakować i normalnie przejść do folderu.
daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 19 gru 2010, 18:10

W turtorialu tak piszę to tak robię.. Zaraz sprawdzę tak jak mówisz. Wrzuciłem plik do Home wypakowałem bez zmiany nazwy, odpaliłem terminal i masz screen:

http://img574.imageshack.us/img574/5277 ... 182023.jpg

Nie znajduje mi niczego...
Awatar użytkownika
tomasiek
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 50
Rejestracja: 14 maja 2007, 08:18
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: tomasiek » 19 gru 2010, 19:17

wpisujesz cd/home/daniu/net_4.0 - powinno być cd /home/daniu/net_4.0 nie masz spacji po cd!
Dlaczego rodzice kupują dzieciom na Pierwszą Komunię komputery a nie rowery?
daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 19 gru 2010, 22:22

tomasiek WIELKIE dzięki już śmiga, ale trroszke zbyt wolno. Ale działa!!
Awatar użytkownika
azhag
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 151
Rejestracja: 24 maja 2010, 19:30
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: azhag » 20 gru 2010, 17:38

nie wiem czemu wy się tak męczycie, wystarczy zainstalować dwa gotowe pakiety i podać dane do logowania...
http://dug.net.pl/tekst/24/konfiguracja ... 00/h/sagem
Polski portal Debiana: http://dug.net.pl/
daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 20 gru 2010, 21:01

Sprawa wyjaśniona ;] Jakoś ogarnołem Ubuntu xD
Gervi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 4
Rejestracja: 19 gru 2010, 10:31
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: Gervi » 21 gru 2010, 10:04

Ja mam internet z neti (modem speedtouch) i gdy wpisuje cd /home/xxxx/net_4.0 z roota!
to wydaje się wszystko dobrze ale gdy wpisuje komendę (/net) pisze no such file~~
Proszę o pomoc!
Awatar użytkownika
azhag
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Posty: 151
Rejestracja: 24 maja 2010, 19:30
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: azhag » 21 gru 2010, 10:33

musi być ścieżka względna, czyli z kropką: ./net
Polski portal Debiana: http://dug.net.pl/
Gervi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 4
Rejestracja: 19 gru 2010, 10:31
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: Gervi » 21 gru 2010, 10:58

daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 21 gru 2010, 13:28

Rób tak:

1. Pobierz i skopiuj pliczek net_0.4.tar.bz2 do Katalogu Domowego.
2. Rozpakuj, pojawi Ci się folder net_4.0
3. Odpal Terminal i wpisz sudo su.
4. Potem cd /home/xxxx/net_0.4 -XXXX to twoja nazwa
5. Następnie wpisz ./net wyświetli Ci się kilka opcji -Teraz podczep modem !
6. Wybierz opcję 1 "Instalacja i konfiguracja".
7. Wprowadź logi i hasło do Usługi Internetowej.
8. Zresetuj komputer.
9. Otwórz terminal i wpisz sudo pppd call net.
10. Internet śmiga :D
Gervi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 4
Rejestracja: 19 gru 2010, 10:31
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: Gervi » 21 gru 2010, 14:37

Robie tak jak mówisz

4. Potem cd /home/xxxx/net_0.4 -XXXX (wpisuje i wtedy)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 40e0b.html
narazie (chyba) wszystko gra.
5. Następnie wpisz ./net wyświetli Ci się kilka opcji -Teraz podczep modem ! (ale własnie wyskakuje mi no such file :/ i nie wiem czemu mi nic nie pokazuje a modem mam odczepiony od usb.
daniu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Posty: 42
Rejestracja: 14 gru 2010, 12:46
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Nie działa żadana metoda instalacji Neostrady (modem f@st 800))

Post autor: daniu » 21 gru 2010, 14:50

Zalecam zmianę Ubuntu na 10.10.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ADSL”