Ja podobnie - nie kupiłem ani razu czasopisma Linuksowego w tej cenie (choć od lat już nie kupuję w ogóle czasopism komputerowych). Powód? Za 25zł można mieć sporo rzeczy pierwszej potrzeby to po pierwsze. Po drugie i co dla mnie najważniejsze - przeglądam zawsze te czasopisma w Empiku czy gdzie tam akurat jestem i nie kupiłbym dlatego, że czasem na jeden, cały numer zdarzy się artykuł może lub dwa, które celują w _moje_ zainteresowania, a zazwyczaj o tym samym mogę za darmo poczytać w sieci. Pewnie, biorąc składową kosztów to takie 25zł za papierowe wydanie to nie jest sporo, ale dla jednego czy dwóch artykułów kupować szkoda. Mówię tylko za siebie. Gdyby wersja elektroniczna była za piątaka, to bym się skusił częściej (choć wolę papier bardziej, nie przepadam czytać z monitora). Po prostu często mam wrażenie, że te czasopismo jest bardziej do "Linux engineer" niż dla casualowych Linuksowiczów, co chcą o ciekawostkach poczytać - być może po prostu nie jestem targetem tego czasopisma.Shimmy pisze:@zibiboniek1 - no błagam Cie, 25zł kosztują z reguły kwartalniki/miesięczniki.. czyli 25zł/miesiąc - ależ fortuna.. trzeba być naprawdę ignorantem albo na siłę szukać wymówki dla swojego skąpstwa/lenistwa. Nie mów, że Cie nie stac i inne śpiewki co drugiego Polaka. Prawda jest taka, że nikt już czytać nie potrafi i wymiguje sie wszystkim, byle nie wyjsc na analfabete, choc nikt juz niedocenia chocby Linux Magazine. Pionerski, niezły i profesjonalny magazyn ale w mentalności wielu użytkowników choćby na tym forum większość do pisania bzdur jest pierwsza ale wydać kilkanaście złotych w miesiacu (jedna setna wypłaty?) na ponad sto stron ciekawych artykułów o Linuksie to już zbyt wiele..
Po prostu nie mam słów.
Magazyn o linuksie
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Magazyn o linuksie