Pozdrawiam
Moderator: e X t 7 3
u mnie nie było sensu stawiać 3.8.3, nawet generic nie działał. Mam już testową przedpremierową wersję 3.8.4 exta i jest ok. Grafa wstaje normalnie. Wygląda na to, że będzie dobrze.linuxozaurus pisze:Raz mi pokazał kernel panic
Czasem był zwis
Owszem pokazuje po naciśnięciu klawisza ESC.
Mniejsza sprawdzę później nowsze jajko.
u mnie nie było sensu stawiać 3.8.3, nawet generic nie działał. Mam już testową przedpremierową wersję 3.8.4 exta i jest ok. Grafa wstaje normalnie. Wygląda na to, że będzie dobrze.linuxozaurus pisze:Raz mi pokazał kernel panic
Czasem był zwis
Owszem pokazuje po naciśnięciu klawisza ESC.
Mniejsza sprawdzę później nowsze jajko.
A kiedy planujesz udostępnić wersję 23.2?e X t 7 3 pisze:Miejmy nadzieje, że ustąpią wszelkie niekorzystne efekty.
Pozdrawiam
W sobotę.garnus pisze:A kiedy planujesz udostępnić wersję 23.2?e X t 7 3 pisze:Miejmy nadzieje, że ustąpią wszelkie niekorzystne efekty.
Pozdrawiam
Obyś miał rację z v23,2.e X t 7 3 pisze:Co robić - tu już proszę Koleżanko pisać "petycje" do Developerów Intela, aby zapewniali lepsza jakość swojego kodu - mieszają aż miło ... pod v23.2 powinno być ok.
Pozdrawiam
Z USB "w kółko" mieszają ... poważne zmiany będą w kernelu 3.9.x.linuxozaurus pisze:Obyś miał rację z v23,2.e X t 7 3 pisze:Co robić - tu już proszę Koleżanko pisać "petycje" do Developerów Intela, aby zapewniali lepsza jakość swojego kodu - mieszają aż miło ... pod v23.2 powinno być ok.
Pozdrawiam
Nie winię Ciebie Panie eXt73 tylko podaję jak zachowuje się twoje jajko.
czy Ty pamiętasz jak namieszali do USB Storage, co spowodowało powrót do Generica?
Zatem jak opisałem z wersji 32-bitowych ciężko już coś "wyciągnąć". Rozniece w konfiguracji są już bardzo znaczące, w tym inne sterowniki, wiele funkcji jest dezaktywowanych w wersji 32 bitowej, etc. Ponadto dobrze zbudowany kernel 64 bitowy zapewni na tej samej maszynie nieporównywalnie płynniej działające środowisko - jeśli dana maszyna na to pozwala - [efekty, start aplikacji ich działanie, etc.] - w porównaniu do nawet zoptymalizowanego kernela 32 bitowego. Przykładowo Asus 1201n pod wersja 64 bitowa działa od 10 do 40 % szybciej - tu głownie działanie środowiska - KDE z wszystkimi "wodotryskami" na maksimum zachowuje non stop 60 kl/s, nawet pod 100 % obciążeniem. W środowisku 32 bitowym + zoptymalizowany kernel nie ma szans zapewnić takiej płynności, a pod genericiem + 100 % obciążenie to już mamy slide show. Ponadto w grach ... przykładem niech będzie MSi X370 i natywne gry pod Steam. W środowisku 64 bitowym - pomimo, że one same są aplikacjami 32 bitowymi działa to o wiele szybciej, to samo Doom3, Prey, etc.Admc pisze:Dlaczego nie ma już wersji 32-bitowych? Ja osobiście preferuję wersję 32-bitowe bo system w wielu przypadkach działa szybciej, to raz. A dwa, że nie trzeba się bawić w instalowanie 32-bitowych bibliotek i zmieniania architektury wine przy tworzeniu nowych prefixów. Nie jestem grafikiem, nie montuję filmów, nie modeluje w 3d więc uważam że pchanie 64-bitowych systemów do moich komputerów jest bez sensu. Zwłaszcza do mojego starego laptopa z jednordzeniowym procesorem i 1 GB ram.
Wersji v23.x Ja także nie uznaje za stabilną ... dlatego pisze tekstowelinuxozaurus pisze:Ale tak ale wersja testowa 3.9.0 rc3 jest do kitu.
Puki co na razie nie uznaję twojego jajka nie uznaję za stabilne.
Rozumiem błędy ortograficzne(...)... Ale składnia zdań jest po prostu Ciężka do zrozumienia... Gdybyś mogła, od czasu do czasu, dawać przecinek... Bądź przeczytaj swój wywód przed wysłaniem.linuxozaurus pisze:Ale tak ale wersja testowa 3.9.0 rc3 jest do kitu.
Puki co na razie nie uznaję twojego jajka nie uznaję za stabilne.
Ja ostatnio przestałam używać sterowników broadkoma. (czytaj zamknięte)ale z tego co czytałem może być problem z nieszczęsnymi sterownikami do broadcom'a.
(sterowniki zamknięte w wersji 6 działają najlepiej)
Ja piszę A ty piszesz B.Zapomniałam dodać ,ze ona dotyczy komputerów Della.
Zapomniałam dodać ,ze ona dotyczy komputerów Della.elzear pisze:Sprawdziłem właśnie czy ta przypadłość jest pod otwartymi sterownikami... Jest tak samo, czyli problem z KDE :/ przepraszam za offtop.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości