Nie. Usprawiedliwianie niechlujstwa w pisowni umysłem technicznym jest tak samo żałosne jak usprawiedliwianie braku znajomości podstaw matematyki umysłem humanistycznym. Tak naprawdę wszystko sprowadza się do zwykłego lenistwa i niedbalstwa, więc nie czarujmy tutaj - po prostu nie chce ci się poznać i zachować podstaw chociażby interpunkcji i umysł ścisły/humanistyczny, czy jak go nie nazwiesz, nie ma tutaj nic do rzeczy.Hindenburg pisze:Są ludzie z umysłami humanistycznymi i ścisłymi,technicznymi i informatycznymi,ci drudzy zwyczjnie mają gdzieś pisownię,składnie i interpunkcję.
List otwarty do moich ofiar lubo adwersarzy.
- rob006
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: List otwarty do moich ofiar lubo adwersarzy.
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Kontakt:
Podział taki nie istnieje. Dobry humanista jest też dobrym matematykiem. Dobry matematyk jest też dobrym humanistą. Dobry matematyk, informatyk, inżynier jak najbardziej dbają o jakość wypowiedzi. Ty masz gdzieś pisownię,składnie i interpunkcję, inni będą mieć gdzieś Twoją wypowiedź i Twoją osobę. Pisząc poprawnie, dbasz o swoje dobro.Hindenburg pisze:Są ludzie z umysłami humanistycznymi i ścisłymi,technicznymi i informatycznymi,ci drudzy zwyczjnie mają gdzieś pisownię,składnie i interpunkcję.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
- Hindenburg
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
@rob006,enedil Powiem wam tak - chrzanicie.Oglądał który film p.t "Pearl Harbor"?Tam był doskonały pilot myśliwski (grał go Ben Afleck),który miał problem z rozpoznawaniem liter.Pewna pielęgniarka na badaniu wzroku go nie przekreśliła,poleciał do Anglii i zestrzelił tam 6 samolotów,potem zestrzelił jeszcze więcej nad Pacyfikiem Japończyków.Ja zwyczajnie ciągle motam(nie miotam) się i zapominam jak się coś pisało.W czasie czytania,nie zwracam na pisownię uwagi.Założę się że może z bykami,ale skleciłbym dużo ciekawswsze opowiadanie,niż Wy ze swoją nienaganną gramatyką i interpunkcją.Jeżeli ktoś nie wie gdzie komu i z jakiego powodu wywala posty,to nie zamierzam za niego szukać efektu wstania lewą nogą.Stworzyliście ten wątek,a może wontek-myly mi się
,to Wam pisze co leży mi na wątrobie.Poziom tego forum jest nędzny.Ja korzystam z :
http://www.omgubuntu.co.uk/2015/01/how- ... Ubuntu!%29
oraz z :
http://404.g-net.pl/2015/01/fotoxx-15-0 ... -poczatek/
i
http://ubuntuhandbook.org/index.php/201 ... y-os-luna/
Można wiele wymieniać,ale to forum i moderatorzy "eksperci"do pięt nie dorastają tym blogerom.
Mam setki linków w ulubionych,gdzie jest wiele instrukcji instalacji wielu ciekawych programów,rozwiązań problemów i wiele ciekawostek.Na wątki załaożone na tym forum również znalazłem rozwiązania na zgarnicznych blogach,nie u Was.Na tym forum nawet nie chce Wam się zaktualizować listy repozytoriów do nowszych wydań.Jak jakiś "młody"zamiesza w systemie,że wszystko mu padnie to atakujecie,jesli każe mu się postawić system od nowa.Jak zrobił sobie śmietnik z systemu (ostatnio gostek doisntalował sobie KDE do Ubuntu i miał kogel mogel na pulpicie).Nie naprawi się wszystkich wpisów,jaęli są pokiełbaszone pliki konfiguracyjne w katalogu Home.Wtedy szybciej jest postawienie systemu niż naprawianie go przez tydzień.Potem ktoś płacze że Ubuntu mu sie wysypało i wrócił do Windowsa.

oraz z :
i
Można wiele wymieniać,ale to forum i moderatorzy "eksperci"do pięt nie dorastają tym blogerom.
Mam setki linków w ulubionych,gdzie jest wiele instrukcji instalacji wielu ciekawych programów,rozwiązań problemów i wiele ciekawostek.Na wątki załaożone na tym forum również znalazłem rozwiązania na zgarnicznych blogach,nie u Was.Na tym forum nawet nie chce Wam się zaktualizować listy repozytoriów do nowszych wydań.Jak jakiś "młody"zamiesza w systemie,że wszystko mu padnie to atakujecie,jesli każe mu się postawić system od nowa.Jak zrobił sobie śmietnik z systemu (ostatnio gostek doisntalował sobie KDE do Ubuntu i miał kogel mogel na pulpicie).Nie naprawi się wszystkich wpisów,jaęli są pokiełbaszone pliki konfiguracyjne w katalogu Home.Wtedy szybciej jest postawienie systemu niż naprawianie go przez tydzień.Potem ktoś płacze że Ubuntu mu sie wysypało i wrócił do Windowsa.
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
Dziwi, że z takim zaangażowaniem bronisz analfabetyzmu. Ciekawe, czy jak w terminalu wpisujesz polecenia to też nie ma znaczenia czy poprawnie, czy z błędami, bo przecież Linux domyśla się o co ci chodzi i bezbłędnie odgaduje twoje myśli i poprawia sam błędy. Weź się zastanów nad tym, co piszesz. Chcesz iść w stronę debilizmu, to idź, ale nie obrażaj się, gdy inni nie chcą iść z tobą.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

- rob006
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
@Hindenburg
Nie chce mi się czytać twojego posta, wymiękłem po 4 pierwszych zdaniach (?). Ale życzę szczęścia z takim podejściem, zarówno w kwestii podejścia do pisowni, jak i wzorowaniu się na amerykańskich odmóżdżających superprodukcjach.
Nie chce mi się czytać twojego posta, wymiękłem po 4 pierwszych zdaniach (?). Ale życzę szczęścia z takim podejściem, zarówno w kwestii podejścia do pisowni, jak i wzorowaniu się na amerykańskich odmóżdżających superprodukcjach.
- perzan
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
@Hindenburg & tem podobne istoty.
Czytam i czytam i nadziwić się nie mogę. Możemy się spierać o rzeczy techniczne, możemy sobie do oczu skakać czy lepsze jest Unity czy KDE. Ale chwalić się tym, że jest się leniem i nieukiem? Bo - wręcz propagować nieuctwo i olewczy stosunek do wszystkiego i wszystkich?
No jakbym słyszał swoich studentów z Szacownej a Poważanej Uczelni Technicznej albo Umiłowanego Uniwersytetu Snoba Stosowanego. Nieważne, że się kupy nie trzyma i w pomiarach ciśnienie wychodzi w metrach na sekundę a prędkość w kilogramach, nieważne, że sprawdzającego oczy bolą przy czytaniu tych wszystkich "zmieżyliśmy", "opracowanie wynikuw" czy innych "na wykresie widać mały cycek". Nieważne, że na pytanie jak się definiuje ampera, przyszły inżynier odpowiada, że jest to "A" (sic!). Nieważne, że w mojej głowie dżihad się włącza, jak myślę, że ta cała banda zostanie za niedługo "elytą" Narodu Wybranego z dyplomami magistrów. Ważne, że "skończyłem Najlepsze Liceum w Mieście" i pani/pan tak mi na lekcjach mówił/mówiła, to czego się pan teraz czepia. Przecież w wiki tak napisali! "Pandatrzy", bo mię stypendium zabiorą, z rodzice wydziedziczą. "Pandatrzy", bo się z kumplami na piwo umówiłem, na Google mam bana a na drodze do biblioteki wilkołaki stoją i boję się tam chodzić. Gimnazjalno-fejsbuniowo-demotywatorowa mentalność. Nawet jeżeli jesteś straszy, niż mi się wydaje, to podejście masz jednak w stylu stereotypowego gimbusa z "ajfonem" za pieniądze "starych".
Nie podoba Ci się Forum, nie podoba Ci się praca Moderatorów czy Administratorów, uważasz, że jest tutaj "nędznie"? - załóż swój serwis! Go ahead! Pokaż całemu światu, jak powinno wyglądać wzorowo administrowane i moderowane forum techniczne! Przecież taki mondry (czy jak to się tam pisze) jesteś.
A na koniec mam dla Ciebie lekturę. Wiem, że to najpewniej grochem o ścianę. Rozumiem, że możesz mieś kłopot w przetrawieniem tekstu dłuższego niż 160 znaków. A postaraj się! Wierzę w Ciebie. Może zrozumiesz dlaczego Moderatorzy i Administratorzy działają w taki a nie inny sposób. Spróbuj chociaż, może jest jeszcze jakaś nadzieja.
http://rtfm.killfile.pl/
Czytam i czytam i nadziwić się nie mogę. Możemy się spierać o rzeczy techniczne, możemy sobie do oczu skakać czy lepsze jest Unity czy KDE. Ale chwalić się tym, że jest się leniem i nieukiem? Bo - wręcz propagować nieuctwo i olewczy stosunek do wszystkiego i wszystkich?
No jakbym słyszał swoich studentów z Szacownej a Poważanej Uczelni Technicznej albo Umiłowanego Uniwersytetu Snoba Stosowanego. Nieważne, że się kupy nie trzyma i w pomiarach ciśnienie wychodzi w metrach na sekundę a prędkość w kilogramach, nieważne, że sprawdzającego oczy bolą przy czytaniu tych wszystkich "zmieżyliśmy", "opracowanie wynikuw" czy innych "na wykresie widać mały cycek". Nieważne, że na pytanie jak się definiuje ampera, przyszły inżynier odpowiada, że jest to "A" (sic!). Nieważne, że w mojej głowie dżihad się włącza, jak myślę, że ta cała banda zostanie za niedługo "elytą" Narodu Wybranego z dyplomami magistrów. Ważne, że "skończyłem Najlepsze Liceum w Mieście" i pani/pan tak mi na lekcjach mówił/mówiła, to czego się pan teraz czepia. Przecież w wiki tak napisali! "Pandatrzy", bo mię stypendium zabiorą, z rodzice wydziedziczą. "Pandatrzy", bo się z kumplami na piwo umówiłem, na Google mam bana a na drodze do biblioteki wilkołaki stoją i boję się tam chodzić. Gimnazjalno-fejsbuniowo-demotywatorowa mentalność. Nawet jeżeli jesteś straszy, niż mi się wydaje, to podejście masz jednak w stylu stereotypowego gimbusa z "ajfonem" za pieniądze "starych".
Nie podoba Ci się Forum, nie podoba Ci się praca Moderatorów czy Administratorów, uważasz, że jest tutaj "nędznie"? - załóż swój serwis! Go ahead! Pokaż całemu światu, jak powinno wyglądać wzorowo administrowane i moderowane forum techniczne! Przecież taki mondry (czy jak to się tam pisze) jesteś.
A na koniec mam dla Ciebie lekturę. Wiem, że to najpewniej grochem o ścianę. Rozumiem, że możesz mieś kłopot w przetrawieniem tekstu dłuższego niż 160 znaków. A postaraj się! Wierzę w Ciebie. Może zrozumiesz dlaczego Moderatorzy i Administratorzy działają w taki a nie inny sposób. Spróbuj chociaż, może jest jeszcze jakaś nadzieja.
http://rtfm.killfile.pl/
- ilin
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Inne
Hindenburg pisze:@rob006,enedil Powiem wam tak - chrzanicie.Oglądał który film p.t "Pearl Harbor"?Tam był doskonały pilot myśliwski (grał go Ben Afleck),który miał problem z rozpoznawaniem liter.Pewna pielęgniarka na badaniu wzroku go nie przekreśliła,poleciał do Anglii i zestrzelił tam 6 samolotów,potem zestrzelił jeszcze więcej nad Pacyfikiem Japończyków.Ja zwyczajnie ciągle motam(nie miotam) się i zapominam jak się coś pisało.W czasie czytania,nie zwracam na pisownię uwagi.Założę się że może z bykami,ale skleciłbym dużo ciekawswsze opowiadanie,niż Wy ze swoją nienaganną gramatyką i interpunkcją.Jeżeli ktoś nie wie gdzie komu i z jakiego powodu wywala posty,to nie zamierzam za niego szukać efektu wstania lewą nogą.Stworzyliście ten wątek,a może wontek-myly mi się,to Wam pisze co leży mi na wątrobie.Poziom tego forum jest nędzny.Ja korzystam z :
oraz z :
i
Film oglądałem ale moim zdaniem to bardzo subiektywne porównanie do tej sytuacji.
Przyznam ci się że jak sam coś piszę na jakimś forum to w czasie pisania często zmieniam koncepcję zdania a ręka za głową nie nadąża i powstają potworki.
Zdaję sobie jednak z tego sprawę i po wysłaniu zawsze czytam co napisałem i ewentualnie poprawiam.
Dam ci radę.
Jeśli to forum ci nie odpowiada to z niego nie korzystaj.
Korzystaj z blogów które wymieniłeś i koniec.
Nie trzeba wylewać żali.
To nie wpływa dobrze ani na twoje samopoczucie ani na atmosferę na forum.
- pijetja
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Xfce
@userzy forum:
@Hindenburg i inni ze wszelkimi DYS... i/lub ESP, ABS, ADD, UPS, ITD, ITP... - niezależnie jak dobry byłby system, G na wejściu zawsze da G na wyjściu... ==> im dokładniej opisany problem, + jakość przekazu tym lepsza odpowiedź.
Całuski :*
P.
@perzan - zabolało mnie to co napisałeś...... Wypijmy za błęęęęędyyyyy
za błędy na góóóóóóóórze...
Codzienne przeglądam kwejki i inne w poszukiwaniu śmiesznych kotów aby spokojnie móc przyjąć papkę "wiadomości" w TV. Demotywatory też dają radę + znajomi na FB, którzy zawsze mają jakiś filmik w zanadrzu...Gimnazjalno-fejsbuniowo-demotywatorowa mentalność
@Hindenburg i inni ze wszelkimi DYS... i/lub ESP, ABS, ADD, UPS, ITD, ITP... - niezależnie jak dobry byłby system, G na wejściu zawsze da G na wyjściu... ==> im dokładniej opisany problem, + jakość przekazu tym lepsza odpowiedź.
Całuski :*
P.
- perzan
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
Sam przeglądam regularnie Kwejka i Mistrzów. Choć bash.org uber alles!pijetja pisze: @perzan - zabolało mnie to co napisałeś...Codzienne przeglądam kwejki i inne w poszukiwaniu śmiesznych kotów aby spokojnie móc przyjąć papkę "wiadomości" w TV. Demotywatory też dają radę + znajomi na FB, którzy zawsze mają jakiś filmik w zanadrzu...Gimnazjalno-fejsbuniowo-demotywatorowa mentalność

Każdemu zdarza się popełniać błędy - merytoryczne, językowe, składniowe. Przecież w ogóle Forum jest dlatego, że komuś coś nie bangla albo czegoś nie zatrybił. Ale usprawiedliwianie bycia leniem i nieukiem kojarzy mi się ze "słitaśśnymi fotechkami na fejsbuńku" i demotowymi mądrościami typu "Znajdź tego, kogo szukasz, a znajdziesz tego, kogo szukasz" (czy jakoś tak

Dlatego reaguję, może trochę zbyt impulsywnie, na takie pitolenie.
- Jarni
- Wytworny Kaczor
- Kontakt:
Poezją zaś jest fakt, iż jeden z wymienionych blogerów jest wielce szanowaną postacią na tutejszym forum 

- Tylko nadal nie wiemy, co tu robił ten gość z siekierą?
- Pewnie sie-kierował czymś!
--LU #553776
- Pewnie sie-kierował czymś!
--LU #553776
- raawek
- Sędziwy Jeż
- Architektura: x86
Całkowicie się zgadzam z krytyką nieprawidłowo pisanych postów i ich modyfikowaniem. Jednak uważam, że czasem w odpowiedziach moderatorów można zauważyć wymóg dotyczący jak najgłębszej wiedzy o linuksie, znajomości terminów, poleceń i wszelkich niepolskich słówek, które stworzyły wręcz linuksową mowę potoczną, jakby gwarę. Dla nas pewne sformułowania są oczywiste, ale dla nowicjuszy to obcy język, którego nie każdy chce się uczyć. Myślę, że nowoczesne dystrybucje, takie jak np. ubuntu - nie wymagają już od użytkownika jakiejś głębszej wiedzy. Zainstalowanie systemu, konfiguracja i używanie zgodnie z oficjalnymi instrukcjami zupełnie wystarczy aby się cieszyć komputerem. ..i myślę, że nie trzeba od nikogo wymagać żeby poznawał system od podszewki. Po prostu niektórzy się nie pasjonują systemami, tylko chcą ich używać. Czasem pojawi się problem, coś źle działa, wtedy można na forum zapytać. ..i nie trzeba delikwenta wyzywać od półmózgów, tylko raczej pomóc jednym, dwoma zdaniami jak naprawić problem. To forum chyba nie jest tylko i wyłącznie dla pasjonatów? Chyba ma być dla użytkowników.
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
Co za dziwna moda panuje ostatnio? Zamiast równać do lepszych, są tacy, którzy proponują równać do gorszych i akceptować nieuctwo. Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że czasem moderatorzy są za ostrzy, ale to tylko tak się wydaje. Docenia się restrykcje moderatorów, gdy szuka się rozwiązania, bo wtedy nie trzeba wertować setek komentarzy i czytania bzdur i żali, lecz od razu ma się gotowe rozwiązanie. Obecnie jest tak dużo informacji w necie, więc zanim napisze się temat, należy skorzystać wyszukiwarki. Gdy szukam jakichś informacji, to czasem nawet mam wrażenie, że zbyt pobłażliwie traktują sformułowane tytuły i komentarze.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Openbox
@Hindenburg, z takim podejściem, to ja Ci życzę powodzenia w przyszłym życiu zawodowym... Miej to na uwadze, że bez znajomości podstaw języka ojczystego, a w dzisiejszych czasach też przynajmniej jednego obcego, nie zostaniesz ani informatykiem, ani nauczycielem, psychologiem, lekarzem, prawnikiem, czy też architektem.
Poza tym język jest częścią naszej kultury, a jeśli Tobie to zwisa, dla mnie jest to równoznaczne z kultury brakiem. Na Twoim miejscu bym się solidnie zastanowił, bo być może Twój dziadek walczył o to, żebyś Ty mógł się posługiwać polskim językiem.
@raawek, A rowerem jeździsz? Jeśli tak, to pewnie wiesz, co to jest przerzutka i jaki masz jej model. Jak posiadasz TV, to pewnie rozróżniasz między CRT/LCD, FullHD/4k i wiesz, co to HDMI... Serio, pojęcia typu "terminal", "manual", "log" to nie jest jakaś wiedza tajemna, a w odpowiedziach, o ile to możliwe, często podawane są gotowe komendy do wklejenia. Wystarczy niezbędne minimum pomyślunku.
Poza tym język jest częścią naszej kultury, a jeśli Tobie to zwisa, dla mnie jest to równoznaczne z kultury brakiem. Na Twoim miejscu bym się solidnie zastanowił, bo być może Twój dziadek walczył o to, żebyś Ty mógł się posługiwać polskim językiem.
Oglądałem też kilka filmów o Harrym Potterze. http://sjp.pl/fikcjaHindenburg pisze:Oglądał który film p.t "Pearl Harbor"?
Jacy użytkownicy, takie forum...Hindenburg pisze:Poziom tego forum jest nędzny.
@raawek, A rowerem jeździsz? Jeśli tak, to pewnie wiesz, co to jest przerzutka i jaki masz jej model. Jak posiadasz TV, to pewnie rozróżniasz między CRT/LCD, FullHD/4k i wiesz, co to HDMI... Serio, pojęcia typu "terminal", "manual", "log" to nie jest jakaś wiedza tajemna, a w odpowiedziach, o ile to możliwe, często podawane są gotowe komendy do wklejenia. Wystarczy niezbędne minimum pomyślunku.
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane

- Hindenburg
- Wygnańcy
@ilin czytałeś tytuł tego wątku?Obrażasz się bo śmiem krytykować to forum?Czy to forum to sens Twojego życia?Musisz mieć krótką przygode z Linuksem,skoro jest ono dla Ciebie takie autorytatywne.Odopowiedziałem na list otwarty autora wątku.Moim zdaniem to forum to dno.Niczego pożytecznego się na nim nie znajdzie.W kółko powtarzające się te same zapytania,systematycznie wywalane do kosza przez żądnych władzy moderatorów.Nie jest to tylko moje zdanie.Używałem,używam i nadal będe używał wielu dystrybucji Linuksa.To forum może dla mnie nie istnieć.Wiem gdzie i jak szukać różnych odpowiedzi.Na Wiele problemów sam znalazłem odpowiedź.Nie zamierzam się trzymać durnych zasad i panicznie unikać słowa problem.Widzę na tym forum namiętne wplatanie języka angielskiego w tę polszczyznę,o którą tak każdy walczy tutaj.Jeżeli zadaje jakieś pytanie,to niemal nigdy nie przekierowuje mnie na to forum,tylko na zagraniczne fora lub blogi,Może poziom moich zapytań już dawno przewyższył poziom tego forum?Dam ci radę.
Jeśli to forum ci nie odpowiada to z niego nie korzystaj.
Korzystaj z blogów które wymieniłeś i koniec.
Nie trzeba wylewać żali.
To nie wpływa dobrze ani na twoje samopoczucie ani na atmosferę na forum.
Niedawno kupiłem sobie Macbooka pro,takiego leciwego dziadka z prockiem Core 2 Duo 2,4 G i 2 GB RAM,oraz z bardzo wolnym dyskiem,chodzi o to że mam fajna zbawkę za 1000 zł.Zapisałem się na forum myapple i chciałem jako "zielony" użytkownik uzyskać parę odpowiedzi.Po aktualizacji z Leoparda do Yosemite,przeżyłem rozczarowanie,bo laptop strasznie mulił."Starzy wyjadacze" z forum stwierdzili że mam zabytek i dlatego tak wolno chodzi,inny superspec od Maków,stwierdził że mam "padającą" grafikę.Tymczasem ja robudowałem RAM do 4G,wsadziłem dysk SSD Samsunga 840 EVO 120 GB i zainstalowałem na czysto Yosemite z przygotowanego przednio pendrive z Yosemite.Laptop dostał skrzydeł i jest naprawde szybki i fajny.System jest dobrze dpracowany ale za wiekszość programów trzeba płacić i to słono.Przed całą operacją nawymyślałem tym baranom z tego forum i mnie zbanowali.Do czego zmierzam,w sieci jest tysiące mądrych porad,blogów i bardziej przyjaznych forów.Ani Myapple ani ubuntu.pl nie są pempkiem od Mac OS czy Ubuntu.
- pijetja
- Wytworny Kaczor
@Hindenburg
1. Ja słowa ilina odczytałem inaczej, a sens ich brzmiał dla mnie tak samo jak wypowiedź prezydenta Rotterdamu wobec muzułmanów.
4. Jeżeli piszesz coś to trzymaj się proszę zasad pisowni (Spacja między zdaniami). One nie zostały stworzone przez moderatorów tego forum. Jak czytam posty, w których widać, że ktoś się nie stara pisać poprawnie, czuję brak szacunku osoby piszącej do mnie/do forumowiczów. Zwróć uwagę na to, że pisząc odpada Ci warstwa pozawerbalna, nie możesz gestykulować, intonować głosu itp itd... pozostają TYLKO słowa. I one muszą byś składnie napisane.
@moderatorzy
moja propozycja na browar w Altreichu aktualna...
Gratuluję Wątroby, na trzeźwo albo bez melisy nie dał bym rady wszystkich postów przeglądnąć
Całuski
P.
1. Ja słowa ilina odczytałem inaczej, a sens ich brzmiał dla mnie tak samo jak wypowiedź prezydenta Rotterdamu wobec muzułmanów.
2. Po twoich różnych wypowiedziach widzę, że czytasz ze zrozumieniem, myślisz i kombinujesz. Skoro jak piszesz, że:Burmistrz Rotterdamu powiedział imigrantom wyznającym Islam, mieszkających w Holandii, że jeśli nie doceniają wolności słowa to mogą 'spieprz..'. On sam również jest pochodzącym z Maroka muzułmaninem.
To ja czegoś nie rozumiem, albo masochista, albo troll, albo...(autocenzura). Też się z wieloma rzeczami na tym forum nie zgadzam, nie jest to forum idealne i dlatego, rzadko się tu wypowiadam, no chyba, że mnie coś zaciekawi i/lub mooocno zirytuje. Po prostu jestem tylko czytaczamUżywałem,używam i nadal będe używał wielu dystrybucji Linuksa.To forum może dla mnie nie istnieć.Wiem gdzie i jak szukać różnych odpowiedzi.Na Wiele problemów sam znalazłem odpowiedź.Nie zamierzam się trzymać durnych zasad i panicznie unikać słowa problem.
4. Jeżeli piszesz coś to trzymaj się proszę zasad pisowni (Spacja między zdaniami). One nie zostały stworzone przez moderatorów tego forum. Jak czytam posty, w których widać, że ktoś się nie stara pisać poprawnie, czuję brak szacunku osoby piszącej do mnie/do forumowiczów. Zwróć uwagę na to, że pisząc odpada Ci warstwa pozawerbalna, nie możesz gestykulować, intonować głosu itp itd... pozostają TYLKO słowa. I one muszą byś składnie napisane.
@moderatorzy
Gratuluję Wątroby, na trzeźwo albo bez melisy nie dał bym rady wszystkich postów przeglądnąć

Całuski
P.
- Hindenburg
- Wygnańcy
Masz coś ze swoim ograniczonym intelektem?Napisałem że czy z tym forum,czy bez niego będe używał Linuksa.Gdzie tu jest masochizm?Czytaj chłopie ze zrozumieniem.Zasady ortografii i iterpunkcję mam w głębokim poważaniu.Nie rozumiesz języka polskiego,bez właściwie postawionej kropki czy przecinka?Czy "u" brzmi inaczej niż "ó".Człowiek inteligentny nie analizuje całego wyrazu,literka po literce,tylko chłonie sedno czyli informację.Chodzicie synkowie do szkoły i męczą was tymi dyktandami i sprawdzianami,żyjecie na ocenę.Myślicie że w życiu poprawna pisownia ma znaczenie?Podsumowywując to forum wraz z administratorami jest denne.Użytkownicy reperzentują poziom przedszkolny.Dowodem jest brak logicznych porad związanych z moimi wątkami lub idiotyczne porady.To forum jest dla poczatkujących,którzy mają problem z odróżnieniem paczki ze źródłami od pliku exe.Koniec i kropka.Na forum informatycznym nie pisze się o piciu browarów alkoholiku jeden.pijetja pisze:@Hindenburg
1. Ja słowa ilina odczytałem inaczej, a sens ich brzmiał dla mnie tak samo jak wypowiedź prezydenta Rotterdamu wobec muzułmanów.2. Po twoich różnych wypowiedziach widzę, że czytasz ze zrozumieniem, myślisz i kombinujesz. Skoro jak piszesz, że:Burmistrz Rotterdamu powiedział imigrantom wyznającym Islam, mieszkających w Holandii, że jeśli nie doceniają wolności słowa to mogą 'spieprz..'. On sam również jest pochodzącym z Maroka muzułmaninem.To ja czegoś nie rozumiem, albo masochista, albo troll, albo...(autocenzura). Też się z wieloma rzeczami na tym forum nie zgadzam, nie jest to forum idealne i dlatego, rzadko się tu wypowiadam, no chyba, że mnie coś zaciekawi i/lub mooocno zirytuje. Po prostu jestem tylko czytaczamUżywałem,używam i nadal będe używał wielu dystrybucji Linuksa.To forum może dla mnie nie istnieć.Wiem gdzie i jak szukać różnych odpowiedzi.Na Wiele problemów sam znalazłem odpowiedź.Nie zamierzam się trzymać durnych zasad i panicznie unikać słowa problem.
@moderatorzy
Całuski
P.
-
- Przyjaciel
Jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, jest różnica w robieniu łaski i laski. Ty nam ani jednego ani drugiego nie robisz, a na forum w regulaminie jest krótko:Hindenburg pisze:Zasady ortografii i iterpunkcję mam w głębokim poważaniu.Nie rozumiesz języka polskiego,bez właściwie postawionej kropki czy przecinka?Czy "u" brzmi inaczej niż "ó".Człowiek inteligentny nie analizuje całego wyrazu,literka po literce,tylko chłonie sedno czyli informację.
Z analfabetyzmem na forum postanowiliśmy walczyć. Twoje zdanie na ten temat już znamy. Myślę, że nadszedł już właściwy czas, aby się pożegnać...Użytkownicy, którzy nie szanują języka polskiego muszą liczyć się z usuwaniem swoich postów!
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- pijetja
- Wytworny Kaczor
@Hindenburg
Miałem na myśli, że ciągle wchodzisz na forum i się wypowiadasz...
art. 216 kk
W związku, z tym, proszę oficjalnie Moderatorów tego forum o udostępnienie mi danych logowania użytkownika Hindenburg.
Pozdrowienia
P.
art. 216 kk

W związku, z tym, proszę oficjalnie Moderatorów tego forum o udostępnienie mi danych logowania użytkownika Hindenburg.
Pozdrowienia
P.
- Tomfoc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
Nie spiesz się tak bardzo. W art. 216 kk jest też paragraf 3 i sądy bardzo chętnie z niego korzystają.pijetja pisze:@Hindenburg
art. 216 kk
![]()
Pozdrowienia
P.
-
- Przyjaciel
Jak oficjalnie, to po wcześniejszym kontakcie z administracją forum, wymagane jest podanie w formie pisemnej w dwóch egzemplarzach i z dołączonymi dwoma zdjęciami. Podanie rozpatrzone zostanie w ciągu 90 dni od otrzymania podania.pijetja pisze: W związku, z tym, proszę oficjalnie Moderatorów tego forum o udostępnienie mi danych logowania użytkownika Hindenburg.
Pozdrowienia
P.

Jak ty tak z tym na serio, to do skontaktuj się z administracją przez PW.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.