Cześć, tak jak w temacie mam dwa pytania.
1.Który według was system jest lepszy (miłoby jakbyście uwzględnili jak gry działają na tym) Peppermint czy MX-14 "Symbiosis"
2.Tak jak w temacie - czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików, pytam, ponieważ szkoda by mi było pobierać na nowo 20+GB World of Warcraft. Z góry dzięki
Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.
Re: Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.
1. Ty musisz zdecydować który jest lepszy dla ciebie. Nie ma czegoś takiego jak lepszy system. Lepszy do czego?
2. Wystarczy że podczas instalacji nie będziesz formatował partycji /home to nie powinno się nic posypać.
2. Wystarczy że podczas instalacji nie będziesz formatował partycji /home to nie powinno się nic posypać.
- kkrzysiek92
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.
1. Z moich doświadczeń systemy bazujące na aktualnym Ubuntu LTS to najlepsze komputery do gier. Z Mintem miałem problem z grafiką, która na Steamie poprostu nie działała. Trudno powiedzieć, który system jest lepszy, bo to dla każdego indywidualne potrzeby, inny sprzęt i podzespoły. Osobiście uzywam Debian 8.
2. Formatowanie "/" wystarczy, ale dla własnego bezpieczeństwa zrobiłbym kopie zapasową plików z "/home".
2. Formatowanie "/" wystarczy, ale dla własnego bezpieczeństwa zrobiłbym kopie zapasową plików z "/home".
GG:55031496; Skype:k92_17; Twitter:https://twitter.com/kkowalewski92