Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
Mattykos
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64

Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.

Post autor: Mattykos »

Cześć, tak jak w temacie mam dwa pytania.
1.Który według was system jest lepszy (miłoby jakbyście uwzględnili jak gry działają na tym) Peppermint czy MX-14 "Symbiosis"

2.Tak jak w temacie - czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików, pytam, ponieważ szkoda by mi było pobierać na nowo 20+GB World of Warcraft. Z góry dzięki
Awatar użytkownika
luket
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Re: Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.

Post autor: luket »

1. Ty musisz zdecydować który jest lepszy dla ciebie. Nie ma czegoś takiego jak lepszy system. Lepszy do czego?
2. Wystarczy że podczas instalacji nie będziesz formatował partycji /home to nie powinno się nic posypać.
Awatar użytkownika
kkrzysiek92
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Który system lepszy i czy jest możliwość zainstalowania nowego (innego) systemu Linuxa bez usunięcia plików.

Post autor: kkrzysiek92 »

1. Z moich doświadczeń systemy bazujące na aktualnym Ubuntu LTS to najlepsze komputery do gier. Z Mintem miałem problem z grafiką, która na Steamie poprostu nie działała. Trudno powiedzieć, który system jest lepszy, bo to dla każdego indywidualne potrzeby, inny sprzęt i podzespoły. Osobiście uzywam Debian 8.
2. Formatowanie "/" wystarczy, ale dla własnego bezpieczeństwa zrobiłbym kopie zapasową plików z "/home".
GG:55031496; Skype:k92_17; Twitter:https://twitter.com/kkowalewski92
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”