Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
tommorow
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu

Post autor: tommorow »

Czesc. Zawsze po wlaczeniu sie wygaszacza musze restartowac komputer. Wczesniej mialem czarny ekran i kursor myszki po wlaczeniu sie wygaszacza teraz po ktorejs aktualizacji po ruszeniu myszka pojawia mi sie ekran logowania, ale nie moge sie zalogowac bo nic nie dziala i musze restartowac kompa. Raz wszedlem w ustawienia i po wybraniu jasnosc i blokada komputer sie zawiesil. To jeszcze nie wszystko. Ostatnio kilka razy zdarzylo mi sie, ze po zalogowaniu pokazuje mi sie pulpit ale bez zadnych folderow, ktore tam mam i nie jestem w stanie niczego uruchomic, czy nawet przesunac kursor. I znowu restart. Co sie dzieje. Dodam, ze jest tak od kiedy zaktualizowalem system do nowszej wersji. Pomocy
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu

Post autor: igotit4free »

Jaki masz komputer? Jaką masz kartę graficzną? Jakiego używasz sterownika dla tej karty? Co przemawia za aktualizacją do nowszej wersji?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
tommorow
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Ubuntu 15.04 Zawieszanie sie na wygaszaczu. Sporadyczna koniecznosc restartu po zlogowaniu

Dell Inspiron 17R 5737 grafika Radeon HD 8870M sterownik wlasnosciowy amd fglrx-updates
Awatar użytkownika
mistrz1
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska

Post autor: mistrz1 »

Sprawdź na innym koncie.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji! :) :clap:
tommorow
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Na innym koncie dzieje sie to samo. Teraz po ostatniej aktualizacji pojawil sie nowy problem. Komputer notorczywie zawiesza sie przy wlaczaniu filmikow lub trybie pelnoekranowym, jesli tego nie dotykam dziala. Zmienialem sterowniki grafiki na wszystkie dostepne w oprogramowanie i aktualizacja i dzieje sie to samo. Zapomnialem dodac o braku dzwieku na wyjsciu jack
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”