Jak zainstalować sterowniki nie mogąc włączyć systemu?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Jak zainstalować sterowniki nie mogąc włączyć systemu?
Odinstalowałem sterowniki do karty przez terminal i niepotrzebnie zresetowalem komputer. System się nie uruchamia? Co mogę zrobić mając dostęp jedynie do uefi albo gruba? Ten tryb tekstowy gruba to to samo co tryb tekstowy systemu i mogę w tym pracować czy nie?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Jak zainstalować sterowniki nie mogąc włączyć systemu?
Dobra, uruchomiłem tryb awaryjny i próbowałem zainstalować sterownik prostymi poleceniami, ale widzę tylko cały ekran błędów "E: Nie udało się pobrać http... Security/nvidiablabla...."
I w zasadzie od kilku godzin tylko Black screen. Ktoś coś? Odinstalowywalem wszystko kilka razy i instalowałem od nowa w trybie awaryjnym tekstowym. Ten usuwałem przez to polecenie purge NVIDIA blablabla i instalowałem jak to w poradnikach. Za każdym razem Black screen.
Aha. No i wszystko po aktualizacja Ubuntu z poziomu systemu do wersji 24.04.
OK, poradziłem sobie. Przeinstalowałem system.
I w zasadzie od kilku godzin tylko Black screen. Ktoś coś? Odinstalowywalem wszystko kilka razy i instalowałem od nowa w trybie awaryjnym tekstowym. Ten usuwałem przez to polecenie purge NVIDIA blablabla i instalowałem jak to w poradnikach. Za każdym razem Black screen.
Aha. No i wszystko po aktualizacja Ubuntu z poziomu systemu do wersji 24.04.
OK, poradziłem sobie. Przeinstalowałem system.