w najblizszym czasie planuje udac sie do sklepu z Ubuntu 5.10 Live CD 64-bit, na oku mam lapka MSI Megabook M630B // http://www.balta.pl/notebooki/opis.php?ID=19154
chce przed kupnem sprawdzic jak z wykrywalnoscia i konfliktowoscia tego konfigu z Ubuntu
na pokladzie lapek ma Turiona 64 bit (badz w tanszym wariancie Semprona, tylko nie wiem ilo bitowego - wezme na wypadek rowniez Ubuntu 32-bit ;p) --- moje pytanie jakich problemow moge sie spodziewac przy instalacji systemu na 64 bitach
2 sprawa to chipset SiS M760 -- tu tez zapewne moga byc jakies problemy, jak/czym sie zmusza SISy do pelnej wspolpracy pod Ubuntu?
pytam sie, gdyz dopiero zaczynam przygode z linuxem i nie chce wyjsc na kompletnie zielonego, po za tym ten lapek mi sie bardzo podoba i nie chce rozlozyc rak jak tylko zobacze jakis error.
3) rozumiem ze dostosowanie rozdzialki do Widescreenu to juz zaden problem, gdzies juz tu widzialem rady jak uzyskac 1280x800.
^^ a tu moze cos stawiac opor? niestety nie wiem jakich firm sieciowki ;/Zintegrowany Fax/Modem 56k V.90/92
Zintegrowana karta sieciowa Fast Ethernet 10/100 Mbps
Wbudowana karta sieciowa WirelessLAN zgodna z IEEE 802.11 b/g
pliz
z gory thx za pomoc