Skrypty startowe
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Skrypty startowe
Zniknął mi główny pasek od okienek ten na którym jest "x" do zamykania i "_" do minimalizacji, dodatkowo jak uruchomię terminal to pojawia się puste pole do którego nic nie mogę wpisać.
Taki efekt jest na wszystkich kontach. Jak uruchomię GNOME awaryjnie to wszystko jest OK, chodzi mi o to co mam zrobić aby sesja domyślna (która się uruchamia awaryjnie) zastąpiła na stałe skrypty startowe i naprawiła konfigurator systemu.
EDIT:
Widzę że niema chętnych do pomocy, ale może ktoś ma jakiś niesprawdzony pomysł jak się za to zabrać.
Taki efekt jest na wszystkich kontach. Jak uruchomię GNOME awaryjnie to wszystko jest OK, chodzi mi o to co mam zrobić aby sesja domyślna (która się uruchamia awaryjnie) zastąpiła na stałe skrypty startowe i naprawiła konfigurator systemu.
EDIT:
Widzę że niema chętnych do pomocy, ale może ktoś ma jakiś niesprawdzony pomysł jak się za to zabrać.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Odp: Skrypty startowe
Miałem taki problem jak włączyłem efekty pulpitu, jak wyłączyłem wszystko było ok. Więc najlepiej je wyłączyć, ale w zwykłej sesji, nie awaryjnej, kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpit, powinno być coś takiego jak ustawienia pulpitu lub ustawienia wyglądu, tam wybierz zakładkę Efekty i zaznacz brak efektów.
- MrRobby
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi więc pewnie dlatego 0 pomocy.
Pozdrawiam MrRobby
BTC: 1AVuTQRLNC2Ut2cd2pekWXZhhc1rzBbXNr
LTC: Lei3u3qCTaHrBnabG6VugeUeTVn8TsLTXe
BTC: 1AVuTQRLNC2Ut2cd2pekWXZhhc1rzBbXNr
LTC: Lei3u3qCTaHrBnabG6VugeUeTVn8TsLTXe
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
Dzięki Darg, o to właśnie chodziło, jak compiz jest wyłączony to wszystko jest OK, jak znajdę trochę czasu to będę musiał go przeinstalować i na nowo skonfigurować.
- dk75
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
bo trzeba jeszcze theme managera compizowatego zainstalować (zwykły nie gra), np. Emerald i themy do niego i wybrać jakiś theme (choćby Ubuntu Human jak na zwykłym Gnome Ubuntu) i dopiero wtedy to zadziała.
Linux Mint Debian Edition x86_64/2.6.39, Conky 1.8.0, Xorg 7.6/1.10.4 - GNOME 2.30.2, nVidia 285.03
Lenovo T61p, HITACHI HTS722010K9SA00 100GB, ST9250827AS 250GB
http://linuxcounter.net/user/483055.html
Lenovo T61p, HITACHI HTS722010K9SA00 100GB, ST9250827AS 250GB
http://linuxcounter.net/user/483055.html
- coy
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get emerald
emerald --replace
P.S.: Dodaj sobie to "emerald --replace" do startupu w gnome-session-properties żeby nie musieć tego robić po każdym odpaleniu Xów

- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Wszystko pięknie ładnie, ale to o czym tu mowa niewiele ma wspólnego ze skryptami startowymi 
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Work less, climb more