powrót do Windowsa?

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
butsh
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Odp: powrót do Windowsa?

Post autor: butsh »

Ja tu widzę niezły..... problem :) Zrobiło się poważnie więc może ustalmy fakty.
lukitd nie lubi Linuksa a lubi XP. My wszyscy tutaj lubimy Linuksa i mamy do XP obojętny stosunek.
lukitd wie więcej od nas o instalacji modemu ZX-cośtam. Większość z nas (a przynajmniej ja osobiście) niewiele wiemy o jego instalacji w ogóle nie zamierzamy się na ten temat wypowiadać, a na pewno uważamy że to nie wina Linuksa, tylko providera tego sprzętu który powinien zadbać o swoich użytkowników zamiast ich olewać, dostarczając im wartościowy sprzęt działający w takim czy innym środowisku. Ergo - lukitd powinien mieć pretensje do tepsy a nie do Linuksa że mu coś nie działa.
Jeżeli lukitd chce aby ten modem zadziałał i potrafi tego dokonać my wszyscy użytkownicy Linuksa będziemy z niego dumni i będziemy z szacunkiem wymawiać jego nick.
lukitd mówi, że wie więcej od niejednego z nas o konsoli, my mu wierzymy na słowo.
lukitd twierdzi że XP jest lepsze na desktop. My szanujemy to że tak twierdzi.
lukitd myśli że my myślimy że lukitd i jego ulubiony system są razem i z osobna bardzo daleko od okej, ale to nie prawda. Nas to w ogóle nie obchodzi.
Przepraszam że zabrałem głos w imieniu innych użytkowników Linuksa, jeśli ktoś, w tym lukitd jest innego zdania niż ja- to... zgadzam się z nim od razu. :craz:
Pozdrawiam! ;-)
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: castor_troy »

lukitd i laik. Mam taką sugestię. Zarejestrujcie się np. tutaj.
Tam jest masa takich jak wy, więc nie będziecie musieli nikomu udowadniać, że windows jest lepszy.
A pierdoły w stylu

Kod: Zaznacz cały

Chyba się nie doczekam linuksa, że będzie się dało w jakiejś znośnej jakości muzyki słuchać.
to już kompletnie ośmieszają ich autora.
butsh pisze: lukitd nie lubi Linuksa a lubi XP. My wszyscy tutaj lubimy Linuksa i mamy do XP obojętny stosunek.
I tu się mylisz. Po moich doświadczeniach z windowsem, na jego widok dostaję apopleksji, ale się z tym nie obnoszę, jak ci którym nie odpowiada linux.
borkos

Post autor: borkos »

lukitd zmieniłes zarejestrowałes się pod innym loginem ?? :D
laik

Post autor: laik »

irek_pi pisze: I tu się mylisz. Po moich doświadczeniach z windowsem, na jego widok dostaję apopleksji, ale się z tym nie obnoszę, jak ci którym nie odpowiada linux.
To choroba. Poradź się neurologa.

Niezadowoleni z linuksa są śmieszni, mają zły sprzęt, są głupi itp.
Linuksy oprócz tego, że zazwyczaj źle działają, silnie uczulają na pozostałych 99% użytkowników komputerów i inne systemy operacyjne z wywoływaniem apopleksji włącznie. Może powinny być rozpowszechniane z ulotką "UŻYWANIE SZKODZI ZDROWIU"

borkos pisze:lukitd zmieniłes zarejestrowałes się pod innym loginem ?? :D
Jestem zupełnie inną osobą. To był mój ostatni post.

Uważam ubuntu 7.10 za jedną z najlepszych dystrybucji na prawie 10 (nieubuntu) jakie testowałem. Jest pełne wad, ale i tak dobre w porównaniu do pozostałych. Ta najnowsza wersja jest natomiast gorsza od visty.

Koniec, nie ma mnie, możecie wracać do łatania dziur.
Awatar użytkownika
h!v
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Post autor: h!v »

Wytam

Ja nigdy nie twierdziłem, że wiem więcej niż Ty na temat tego modemu.

@irek_pi

Laik to nie jest osoba którą można porównać do lukitd.
Wspomina o karcie muzycznej, z którą najwidoczniej są problemy( tak na zintegrowanej też można słuchać, ale nie po to człowiek kupuje karte na PCI by jej ni użyć do zaspokojenia potrzeb melomana).
Podobny problem napotkał i lukitd.
Laik bynajmniej przedstawił sprawę jasno - ze swoją frustracją nie lata po kilku forach obrażając każdego, strojąc fochy. NIe próbuje nam uskuteczniać "prawd wyśnionych o XP".

Co do postu butsha.
Depeszowy, ironiczny skrót tego co tu zaistniało.
Znak stop w postaci emotikony crazy na końcu jest rozbrajający. :crazy:

borkos - uważaj na ortografię

Pozdrawiam
h!v
$ touch girl
Permision denied
$ sudo touch girl http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080608
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Post autor: lukitd »

lukitd zmieniłes zarejestrowałes się pod innym loginem ??

Chyba na głowę upadłeś. Myślisz, że aby ja mam odwagę krytykować Linuxa za jego niedoskonałości a mieszać z błotem Windowsa za przyjazne, proste, sprawdzone środowisko?
To choroba. Poradź się neurologa.
Właśnie. Mnie Linux nie przeraża. Nawet mógłbym go mieć obok niezawodnego XP'ka ale nie ma narazie sensu bo jak mi modem na nim dobrze nie działa to po co? I filmy też zadowalająco nie działają na 8.04.
Niezadowoleni z linuksa są śmieszni, mają zły sprzęt, są głupi itp.
Linuksy oprócz tego, że zazwyczaj źle działają, silnie uczulają na pozostałych 99% użytkowników komputerów i inne systemy operacyjne z wywoływaniem apopleksji włącznie. Może powinny być rozpowszechniane z ulotką "UŻYWANIE SZKODZI ZDROWIU"
Całkowicie się z tym zgadzam...
Uważam ubuntu 7.10 za jedną z najlepszych dystrybucji na prawie 10 (nieubuntu) jakie testowałem. Jest pełne wad, ale i tak dobre w porównaniu do pozostałych. Ta najnowsza wersja jest natomiast gorsza od visty.
Również się z tym zgadzam. Bo 8.04 dzięki swojemu nowemu serwerowi dźwięku "pulse audio" wprowadza problemy z dźwiękiem i obrazem w video.
A poza tym coś po zalogowaniu długo się "mota" obraz i dysk się mieli. Ciekawe dlaczego? Może to potrzebuje więcej ramu?
Kupno legalnej wersji XP to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu.
Ta płytka instalacyjna działa cuda. Sama instalacja jest bez porównania prostsza niż w jakimkolwiek linuksie. Program do partycjonowania chociaż nie działa automatycznie i nie ma "pomocników" pozwala zrobić wszystko czego się od niego oczekuje. To z pomocą tej płytki pozbywałem się partycji linuksowych kolejnych testowanych przeze mnie dystrybucji, odzyskiwałem stracone dane i naprawiałem uszkodzoną przez te dystrybucje partycję C. Sam system działa bezawaryjnie i szybko.
Również popieram.
A pierdoły w stylu:
Chyba się nie doczekam linuksa, że będzie się dało w jakiejś znośnej jakości muzyki słuchać.
to już kompletnie ośmieszają ich autora.
O te właśnie słowa co powiedziałeś to Ciebie ośmieszają a nie kolegę. Bo używamy Windowsa a wiemy, że Ubuntu 8.04 i dźwięk Pulse Audio powoduje wiele problemów z obrazem i dźwiękiem. A Ty siedzisz na Linuxie i o tym nie wiesz. Pewnie nawet nie słuchałeś jeszcze muzy na Linuxie ani filmów nie oglądałeś taki jesteś zajęty konsolą ;-) Ambitny.
lukitd powinien mieć pretensję do tepsy a nie do Linuxa, że coś mu nie działa.
No ale jakby ten Linux był taki dobry i taki popularny to producent modemu i tepsa by dostarczyli finalne stery do niego nie sądzicie?

Dziś mnie coś naleciało żeby sobie pograć w bilarda i strip pokera.Bo jak wiadomo "nie samą pracą żyje człowiek". Pod Windowsem żaden problem, wystarczy kupić Komputerświat Niezbędnik za 7,50PLN i mam. A proszę mi podać odpowiedniki tych gier pod Ubuntu...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2013, 13:32 przez lukitd, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.wopr.kazimierz-dolny.pl/ - WOPR Kazimierz Dolny drużyna nr 2
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel

laik pisze:To choroba. Poradź się neurologa.
Wiem co to jest. Nie używam określeń, znaczenia których nie znam.

A to, że wagarowałeś akurat wtedy jak na języku polskim uczyli o metaforze to już twój problem.
salvadhor
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: salvadhor »

A ja to już tylko czekam na pokolenie, które wtargnie w ten topic z hasłem:

'Ubuntu zniszczyło mi dzieciństwo!'.
Root walks behind you.
404 sposoby na Linuksa: http://404.g-net.pl
borkos

Post autor: borkos »

butsh pisze:Ja tu widzę niezły..... problem :) Zrobiło się poważnie więc może ustalmy fakty.
lukitd nie lubi Linuksa a lubi XP. My wszyscy tutaj lubimy Linuksa i mamy do XP obojętny stosunek.
lukitd wie więcej od nas o instalacji modemu ZX-cośtam. Większość z nas (a przynajmniej ja osobiście) niewiele wiemy o jego instalacji w ogóle nie zamierzamy się na ten temat wypowiadać, a na pewno uważamy że to nie wina Linuksa, tylko providera tego sprzętu który powinien zadbać o swoich użytkowników zamiast ich olewać, dostarczając im wartościowy sprzęt działający w takim czy innym środowisku. Ergo - lukitd powinien mieć pretensje do tepsy a nie do Linuksa że mu coś nie działa.
Jeżeli lukitd chce aby ten modem zadziałał i potrafi tego dokonać my wszyscy użytkownicy Linuksa będziemy z niego dumni i będziemy z szacunkiem wymawiać jego nick.
lukitd mówi, że wie więcej od niejednego z nas o konsoli, my mu wierzymy na słowo.
lukitd twierdzi że XP jest lepsze na desktop. My szanujemy to że tak twierdzi.
lukitd myśli że my myślimy że lukitd i jego ulubiony system są razem i z osobna bardzo daleko od okej, ale to nie prawda. Nas to w ogóle nie obchodzi.
Przepraszam że zabrałem głos w imieniu innych użytkowników Linuksa, jeśli ktoś, w tym lukitd jest innego zdania niż ja- to... zgadzam się z nim od razu. :craz:

nic dodać nic ująć :D
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel

salvadhor pisze:A ja to już tylko czekam na pokolenie, które wtargnie w ten topic z hasłem:

Doczekasz się;-).
butsh
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Post autor: butsh »

lukitd pisze: Dziś mnie coś naleciało żeby sobie pograć w bilarda i strip pokera.Bo jak wiadomo "nie samą pracą żyje człowiek". Pod Windowsem żaden problem, wystarczy kupić Komputerświat Niezbędnik za 7,50PLN i mam. A proszę mi podać odpowiedniki tych gier pod Ubuntu...
No i widzisz lukitd, jak ty mało rozumiesz.... Nie chciałem zabierać już głosu w tej dyskusji ale powiem coś jeszcze na koniec (mam nadzieję). Bo widzę że nie za bardzo kojarzysz o czym do ciebie rozmawiają ludzie na tym forum. Otóż Twój problem polega na tym, ze mówisz do ludzi którzy nie mają jak ty ochoty na kupno "Komputerświat Niezbędnik za 7.50PLN" za sztukę i nie zamierzają pograć w "bilarda i strip pokera" nawet jeśli są pakiecie. A jeśli nawet, to większość z nas tutaj może sobie kupić te Twoje XP razem z tym "Komputerświat Niezbędnik za 7.50PLN" jeśli będziemy mieli kaprys zagrania w "bilarda i strip pokera". Pewnie nawet sporo z nas nie wyłączając mnie ma takowy system zakupiony np. z laptopem. Ale twoje starania o przekonanie kogokolwiek że Windows to a Linux tamto, są równie jałowe jak próby odpalenia trabanta przez ssanie rury wydechowej. To nic nie da. Tutaj wszyscy skupiają się na tym co zrobić by ich system, system który lubią a który czasem doprowadza ich do pasji ale przez to daje podwójną satysfakcję, działał lepiej. To jest forum Ubuntu, czyli skupia nie ludzi, którzy nienawidzą tego ale muszą korzystać z Linuxa, ale ludzi którzy chcą z niego korzystać, chociaż czasem na niego narzekają i wyrywają sobie z głowy rzadkie włosy :razz:
Dasz już w końcu spokój? Chyba że ktoś cię opłaca za próby "flejmów" na forach takich jak to. Wtedy zrozumiem że musisz to robić i dalej będziesz. Peace!
Pozdrawiam! ;-)
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Napisane przez: salvadhor Zobacz post
A ja to już tylko czekam na pokolenie, które wtargnie w ten topic z hasłem:

Jak narazie to Linux mnie wcześniej omanił i siedziałem nad nim dniami i nocami zamiast się zająć czymś innymi się uczyć do egzaminów.

I teraz przez to nie wyrobię się chyba z nauką na zaliczenia :/

Ten Linux to jakaś sekta normalnie jest, jakiś narkotyk.

No i widzisz lukitd, jak ty mało rozumiesz.... Nie chciałem zabierać już głosu w tej dyskusji ale powiem coś jeszcze na koniec (mam nadzieję). Bo widzę że nie za bardzo kojarzysz o czym do ciebie rozmawiają ludzie na tym forum. Otóż Twój problem polega na tym, ze mówisz do ludzi którzy nie mają jak ty ochoty na kupno "Komputerświat Niezbędnik za 7.50PLN" za sztukę i nie zamierzają pograć w "bilarda i strip pokera" nawet jeśli są pakiecie. A jeśli nawet, to większość z nas tutaj może sobie kupić te Twoje XP razem z tym "Komputerświat Niezbędnik za 7.50PLN" jeśli będziemy mieli kaprys zagrania w "bilarda i strip pokera". Pewnie nawet sporo z nas nie wyłączając mnie ma takowy system zakupiony np. z laptopem. Ale twoje starania o przekonanie kogokolwiek że Windows to a Linux tamto, są równie jałowe jak próby odpalenia trabanta przez ssanie rury wydechowej. To nic nie da. Tutaj wszyscy skupiają się na tym co zrobić by ich system, system który lubią a który czasem doprowadza ich do pasji ale przez to daje podwójną satysfakcję, działał lepiej. To jest forum Ubuntu, czyli skupia nie ludzi, którzy nienawidzą tego ale muszą korzystać z Linuxa, ale ludzi którzy chcą z niego korzystać, chociaż czasem na niego narzekają i wyrywają sobie z głowy rzadkie włosy
Z tego co napisałeś to zrozumialem, że pod Linuxem raczej takie gry nie działają i że nie jeston do gier. I że ludzie którzy na nim działają nie grają w gry. No więc po co ten system mieć w domu jak nie służy do rozrywki? A jak Twoje dzieci(o ile masz) będą chciały pograć to co?

Czyli z tego tez zrozumiałem, że jak się chce pograć to się idzie na Windowsa. Więc potwierdza sie to co wałkuję od początku i o co mi chodzi:
Unix/Linux na serwery a Windows na desktop
stawosz
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: stawosz »

Tobie chyba naprawde za to płacą !?
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Tobie chyba naprawdę za to płacą !?
A Wam to chyba płacą za używanie Linuxa... Bo ja osobiście znam trochę ludzi informatyków i nie informatyków i nikt przeciętny nie chciałby za darmo się katować Linuxem.
Awatar użytkownika
castor_troy
Przyjaciel
Przyjaciel

lukitd odpowiedz proszę, czy luki85pwy to też ty?
Na forum debiana na pewno zdublowałeś konto. Na obydwu już nie masz wstępu.
Czy tutaj luki85pwy też już nie ma wstępu i dlatego jest lukitd?

// Przepraszam, nie sprawdziłem. lukitd i luki85pwy równocześnie brali udział w tym wątku.
Czyżby rozdwojenie jaźni?
stawosz
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10

Post autor: stawosz »

My jesteśmy nie przeciętni

EDIT:
Też już tak myślałem .
sebal
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10

Post autor: sebal »

A ten znowu o grach.....lol
No ja osobiście mam ps2 i jakieś 32'' do tego :) jakoś na większym ekranie dzieciakom lepiej się gra ,na laptopie to i pod windowsem nie pograsz ,chyba się ze mną zgodzisz lukitd.A co do informatyków również znam kilku w kraju i zagranicą i jakoś nie mówią że sie katują pod Linuksem.Dlatego dyskusja z tobą nie ma sensu brak jakiegokolwiek obiektywizmu "wielki informatyku".
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ryniek
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Post autor: ryniek »

lukitd pisze:A Wam to chyba płacą za używanie Linuxa... Bo ja osobiście znam trochę ludzi informatyków i nie informatyków i nikt przeciętny nie chciałby za darmo się katować Linuxem.
sorry za słownictwo ale muszę!
Z Ciebie to chyba pała. My z Linuksów korzystamy dla przyjemności. Ot tak, for free-za darmo. chcemy się czegoś więcej nauczyć niż tylko zabawa z wirusami, fatal kernel32 itp. To że jeśli Linux mi padnie, motywuje mnie do tego żeby pogoglowac, pogrzebać w systemie i naprawić.
Po takich naprawach Linux często bywa jak nowy, Windows taki już by nie był, uwierz mi. Po wcześniejszych postach widać że korzystasz z Windowsa, więc powinieneś mi chociaż część racji przyznać. Zresztą ja też mam Windowsa, więc sam sobie też mogę rację przyznać. :P
Po drugie jak czyiś rodzice nie zarabiają dużo pieniążków, to dziecko hasn't got money for brand new Windows. So kid must download and then install Linux rather than Redmond's SuperStuff.
Ale zazwyczaj wielu Linux się podoba mimo że trzeba sporo przy nim pogrzebać. Ale to owocuje potem w wiedzę i doświadczenie. Leniwi i mało ambitni(ale to już skrajnie) odpadają na wstępie. Co z tego że ATI źle działa razem z Compizem w parze? To wina producenta, że ma nas deep in the bottom.
Dropbox invite: http://tinyurl.com/dropbox-invite
Stop złym praktykom sprzedaży oprogramowania wraz z sprzętem - http://uwolnijlaptopa.pl/
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Po drugie jak czyiś rodzice nie zarabiają dużo pieniążków, to dziecko hasn't got money for brand new Windows.
Większość ma i tak piraty z tego co wiem :P
Czy tutaj luki85pwy też już nie ma wstępu i dlatego jest lukitd?
Na tym forum na obydwu nickach mam wstęp.
Ja osobiście mam ps2 i jakies 32"do tego.
Czyli jak komp służy do wszystkiego to mam na nim nie grać tylko mieć Linuxa i pykać w terminalu a do gier mam specjalnie PlayStation sobie kupić?
Awatar użytkownika
ryniek
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Post autor: ryniek »

Nie. Możesz mieć to i to i tamto i siamto. To zależy od ciebie w końcu, nie? Czy może Twój wybór zależny jest od zdania osób trzecich?
Dropbox invite: http://tinyurl.com/dropbox-invite
Stop złym praktykom sprzedaży oprogramowania wraz z sprzętem - http://uwolnijlaptopa.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”