Uważam ubuntu 7.10 za jedną z najlepszych dystrybucji na prawie 10 (nieubuntu) jakie testowałem. Jest pełne wad, ale i tak dobre w porównaniu do pozostałych. Ta najnowsza wersja jest natomiast gorsza od visty.
Również się z tym zgadzam. Bo 8.04 dzięki swojemu nowemu serwerowi dźwięku "pulse audio" wprowadza problemy z dźwiękiem i obrazem w video.
Możesz zostać przecież przy 7.10, wiele osób tak robi czekając moment po premierze aż najważniejsze problemy zostana załatane.
I aby uprzedzić od razu Twoją odpowiedź że "skoro mam linuksa to muszę czekać na łaty a na windows wszystko gra" to powiem tyle, że po wydaniu każdego windowsa nie było różowo tylko też były problemy i czekanie na service packi, tak było z niedawną Vistą i tak również było z XP
a linuks nadaje się do grania, zresztą wiele gier działa bezproblemowo pod wine, wiele ma odpowiedniki linuksowe
gdyby moje dziecko chciało grać itp, po pierwsze zainstalowałbym mu Edubuntu podejrzewam, a w bilarda czy strip-pokera można jeszcze online pograć
Czyli że XP OEM 259zł jest drogi a PlayStation i plazma 32" nie jest droga?
ci którzy używaja linuksa z reguły chcą mieć przede wszystkim legalny OS, a nie pirata jak to napisałeś, poza tym polityka MS wcale nie jest user friendly
z resztą u nas w Polsce robi się wielką kampanię MS Office 2007 w promocji jedyne 199zł, a wzięło się to stąd że w US Microsoftowi nakazano sprzedawać ten soft za max 50$, zresztą co z tego jak taki Access jest dostępny dopiero w najdroższej wersji Office
ludzie używają więc legalnego i w pełni darmowego softu który spełnia wszystkie ich wymagania i nie ustepuje temu komercyjnemu w wielu przypadkach, i za to należy ich tolerować mając inne zdanie na ten temat, a nie jechać po nich i opierd...ać równo z trawą
i czytaj ze zrozumieniem przede wszystkim, nikt Ci nie każe kupować 32'' ani PS3, to było wskazanie że są lepsze alternatywy jeżeli ktoś chce tylko i wyłącznie grać (czyli konsolki do gier)
zresztą ten post z 32'' i konsolą był najlepszym przykładem, ktoś coś napisze neutralnego, a Ty zaraz atakujesz i próbujesz zjechać kolesia jakby Cię wyzywał w tym poście czy coś .... [zresztą większość Twoich postów jest taka]
w wypowiedziach innych osób widać tolerancję wobec Ciebie i windy natomiast w odwrotną stronę ciągła ignorancja, narzekanie, zrzędzenie i atak na poglądy innych
nikt Cię nie zmusza do linuksa, do 32'' i PS3, nikt nawet nie próbował tego robić, jedyne co mi na myśl przychodzi to ten dzień w miesiącu ale to chyba się dotyczy innej płci :/