witam mam taki mały problem a mianowicie chce postawić WiFi w domy tyle że mam neta radiowego i kabel z anteny jest wkręcany do karty sieciowej w PC a nie wiem czy sa AP które mają takie wejścia.
Chce żeby to mniej więcej wyglądało tak( sorry za moje umiejętności rysownicze ):
Gdyby ktos mi podał przykładowy AP który to obsługuje to bedę bardzo wdzięczy
Wszystkie karty wi-fi montowane w AP potrafią nadawać jak i odbierać sygnał jak by nie było w większości przypadków to te same urządzenia na mini-pci jak w laptopach .
Ale czy AP czy router z AP mają odpowiednie oprogramowanie ? , musi być coś w rodzaju APclient , u mnie nazywa się to Station-Infrastructure .Jeżeli masz urządzenie które można przełączyć w tryb odbioru , to podłączasz do niego inny AP i nim przekazujesz dalej sygnał .Można to zbudować na starym komputerze wykorzystując dwie karty wi-fi ( ale stawiać taki piec w domu ) lepsza jest ta pierwsza metoda .
Co do zabawy to sobie poradze ale przeglądająć allegro nie znalazłem żadnego zdjęcia tyłu AP a chodzi mi tylko o info czy istnieją AP do którego się wkręca kabel.
W zasadzie kazdy apek ma zlacze SMA do wkrecenia anteny. Niestety tylko jedno..wiec aby moc nadawac dalej na dom musisz podpiac drugiego apka..
Ten pierwszy to musial by byc Ovislink WL-5460AP bo dziala w trybie karty czyli Infrastructure..wiec nie bedzie zadnego problemu z podlaczeniem do glownego AP.