Witam wszystich forumowiczow,
to moj pierwszy wpis na forum. Mam następujący problem:
posiadam dwa komputery, ktore dziela wspolne łacze internetowe (z kablowki). Na jednym WinXP a na drugim wlasnie swiezo zainstalowany Ubuntu. Okazalo sie, ze Ubuntu zawladnal calym pasmem i internet dziala na nim bardzo szybko. Na drugim komputerze natomiast zwolnil tak derastycznie, ze strony w ogole nie chca sie wczytywac. Co moge zrobic?
Stokrotne dzieki za pomoc!!!
Ubuntu zabrało całe łacze internetowe
Odp: Ubuntu zabrało całe łacze internetowe
Może w konfiguracji routera masz przekierowanie całego łącza na Twojego kompa?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Używam modem "kablówkowy" i zwykły switch.
Problem wydaje się, że zniknął samoczynnie następnego dnia. Teraz wszystko pracuje jak należy. Mam nadzieję, że problem nie wróci. Dzięki!
PS. czy znacie jakiś antywirus który ciągle pracuje w tle (osłona resydentalna)? W Windowsie używałem Avast. Ale ten Avast na Ubuntu nie ma tej funkcji
Problem wydaje się, że zniknął samoczynnie następnego dnia. Teraz wszystko pracuje jak należy. Mam nadzieję, że problem nie wróci. Dzięki!
PS. czy znacie jakiś antywirus który ciągle pracuje w tle (osłona resydentalna)? W Windowsie używałem Avast. Ale ten Avast na Ubuntu nie ma tej funkcji

Odp: Ubuntu zabrało całe łacze internetowe
Na linuxy nie ma wirusów, więc nie jest potrzebne tworzenie zwykłego oprogramowania antywirusowego. Aczkolwiek chyba są antywirusy na wirusy windowsowe:D