Opóźnienie napisów w totem
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86
Opóźnienie napisów w totem
Temat już był wałkowany na tym forum ale dokładnej odpowiedzi nie znalazłem. Mam opóźnienia napisów w programie totem ale tylko w jednym filmie, w innym wszystko wyświetla się w czasie. (Filmy avi). Biblioteki libdvdcss2 i w32codecs mam zainstalowane.
- ghost212
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Opóźnienie napisów w totem
Może to po prostu niedopasowane napisy? Nie wiem czy totem ma takie opcje, ale w SMPlayerze można przesuwać napisy o x sekund.gregorio99 pisze:ale tylko w jednym filmie, w innym wszystko wyświetla się w czasie
-
- Sędziwy Jeż
Też właśnie coś mi się tak wydaje ale w totem nie znalazłem takiej możliwości aby móc przesuwać napisy w czasie (w VLC chyba też nie ma takiej opcji)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
Sprawdź VLC Hotkeys, za opóźnianie/przyspieszanie napisów powinny odpowiadać "j" i "k". Było na forum VLC.
GIYF.
GIYF.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Wybaczcie za refresh tematu ale mam ten sam problem. Niektóre napisy spóźnia tak, że im dłużej leci film tym bardziej spóźnione są napisy. Te same napisy i ten sam film puszczone na windowsie działają bez problemów. Ściągałem też różne formaty napisów i problem nie zniknął. Jetem totalnie zielony z obsługi ubuntu i jeżeli ktoś wie jak to poprawić to prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie. Gdzies wyczytałem, że to nie jest wina odtwarzacza ale to mi dużo nie pomogło. Z góry dzieki za odpowiedzi...
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
mam to samo. ktos sie znajdzie znajacy?
ja dopiero zaczynam sie tym bawic
-
- Sędziwy Jeż
Jeżeli nie jesteś w stanie ustawić napisów przy pomocy:
Sprawdź dodatkowo na jakimś innym, pewnym filmie, wtedy się dowiesz co jest prawdziwą przyczyną problemu, czy odtwarzacz czy napisy.
lub podobnych funkcji no to jest wielce prawdopodobne, że masz niedopasowne napisy do filmu już z samej definicji. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Jak zauważyłem, że pod windowsem też mi się wszystko ślizga to dałem sobie spokój z dalszą walką.za opóźnianie/przyspieszanie napisów powinny odpowiadać "j" i "k"
Sprawdź dodatkowo na jakimś innym, pewnym filmie, wtedy się dowiesz co jest prawdziwą przyczyną problemu, czy odtwarzacz czy napisy.