Hej!
Dokupilem kabel ktory polacza moj komputer z wieza-HIFI..w Windowsie 7 wszystko dziala, a kabel jest podlaczony do line-out..w takim razie mam 4 glosniki wlacznie z desktopowymi.
Moj problem jest prosty, chcialem tak zrobic w Ubuntu, zeby wszystkie cztery dzialaly, to pierw szukalem w necie i znalazlem to: http://wiki.ubuntuusers.de/PulseAudio
Wiem, jest po niemiecku, ale mi to nie szkodzi, bo wszystko rozumiem...
To mi nie zabardzo pomgolo, bo nie wiem jak sie te pliki przez terminal konfiguruje.
Po czasie wpadlem na pomysl zeby zainstalowac sterowniki dla AC97 z realtek.com...
Wszystko ok, instalacja sie powiodla a po restarcie nic...w ogole nie bylo glosu i do teraz nie ma, a w manageru kont zobaczylem ze nie bylem wpisany do listy uzytkownikow ktorzy
korzystaja z urzadzen audio.
Coz, zmienilem to i dodalem sie tez do wszystkich grup z nazwa "pulse_***"
Prosze was bardzo o pomoc, bo jeszcze zwariuje, bo nic mi nie chce dzialac, nawet programy sie rozwalaja, takie jak gra "racer"...
Ubuntu_Man
Realtek AC97 - Po instalacji sterownikow z realtek.com nie ma glosu (null_output)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Realtek AC97 - Po instalacji sterownikow z realtek.com nie ma glosu (null_output
Zainstaluj ponownie sterowniki z systemu:
I przejrzyj forum pod kątem dźwięku z wielu głośników, bo sporo o tym było.
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install --reinstall linux-sound-base linux-image-$(uname -r) libasound2 alsa-utils