Rafskix pisze:Ceny na Wupra i na LGP są porównywalne.
Cold War Wupra- 139,99 LGP- 139,2
Postal 2 Wupra- 104,99 LGP- 116.0
Sacred Gold- Wupra 129,99 LGP- 125,28
X3- Wupra- 139,99 LGP- 139,2
Wg kursu 4,64 za funta
http://kursy-walut.mybank.pl/
Chociaż kupując w Wupra można pewnie zaoszczędzić na kosztach wysyłki.
Masz rację tyko, że ja kupiłem po kursie 5,23 zł więc cenowo nie jest najgorzej, pozycje dostępne na zamówienie są cenowo ustalone według w miarę aktualnego kursu dlatego są na nie promocje. Do tego należy doliczyć podatek VAT w Polsce 22% w UK 15% dodać koszty wysyłki. Wszystkie gry wysyłane są jako przesyłki polecone priorytetowe z potwierdzeniem odbioru, więc ta przesyłka nie zginie. A z grami z TuxGames to różnie bywa, raz dostałem przesyłkę po 3 miesiącach od wysłania gry zastępczej, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.
Może uda się jeszcze zejść z ceny tylko musi być zainteresowanie.
RYNIEK pisze:@wupra napisał wcześniej że wprowadzi usługę wypożyczania gier, ale jak sprzeda się trochę gier. Więc chętni na razie kupujcie w Wupra.com, potem możecie sobie wrócić do Tux Games :F
Dokładnie najpierw trzeba sprzedać to co jest na stanie aby się dowiedzieć czy jest jakiekolwiek zainteresowanie. Poco miałbym inwestować w udostępnianie gier do ściągania skoro obecnie nie ma zainteresowania na dostępne tytuły.
Rafskix pisze:Ja widziałbym to tak:ściągam plik .iso ,nagrywam na płytkę i już z niej uruchamia się instalator. Dalej już tak,jak opisałeś

.
Oczywiście taka gra pozbawiona tłoczonej płyty,pudełka,instrukcji na papierze musiałaby być odpowiednio tańsza od wersji pudełkowej.
Jestem zwolennikiem udostępnienia tego w postaci samorozpakowującego się archiwum z instalatorem czyli pliki .run ewentualnie może też być i obraz iso. Ale nie będzie to paczka .deb ani .rpm. Tańsza może być o jakieś 5-20 zł, wszystko zależy od kursu PLN.
zadarmo3 pisze:Duży plus daję stronie właśnie za demo. Niektóre nie mają przecież wielkich ograniczeń. A jak mi się jakaś gra naprawdę spodoba, to kupię. Czemu nie?

Tylko coś taniego, bo zadarmo3 nie lubi płacić xD
Udostępnienie dema też kosztuje. Przy braku sprzedaży na pewno nic nie stanieje najwyżej może zdrożeć.