Bana na

link
Jakoś mam wrażenie, że przy odrobinie dobrych chęci sam znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie - na dokładkę zajęłoby to mniej czasu, niż czekanie na odpowiedź na forum...
z takim podejsciem nie marnowalbym czasu ludziom, ktorzy mieliby ten krazek zapakowac, zaadresowac, zakleic koperte, a potem zaniesc na poczte - przemysl, bo cd w sklepie na moim osiedlu kosztuje 1zl (zlodzieje), a obraz iso zawsze mozesz sciagnac i wypalic, tylko pytanie, czy w Twoim przypadku w ogole ma to sens...Harry_09 pisze:Witam ja mam pytanie czy można jeszcze za darmo zamowić Ubuntu tak jak kiedyś. Zaprzestałem się trochę tym interesować ale niestety znów potrzebuje
Czy wyślą wersje minione - wątpliwe. Wyślą raczej po prostu 9.04.user2 pisze:Czy jak się zamówi np. 10 szt. ubuntu i w polu "po co ci tyle" wpisze że się prosi o wersje np. 8.10, 7.10, 5.04 to wyślą też wersje 9.04 czy te starsze?
EDIT:
Czy można za darmo zamówić np. 23 szt?
starszych nie wysyłają chciałem 4.10 przyszły 2x9.04:-(user2 pisze:Czy jak się zamówi np. 10 szt. ubuntu i w polu "po co ci tyle" wpisze że się prosi o wersje np. 8.10, 7.10, 5.04 to wyślą też wersje 9.04 czy te starsze?
EDIT:
Czy można za darmo zamówić np. 23 szt?
Ubuntu is available free of charge and we can send you a CD of the latest version (9.04 (Jaunty Jackalope))
Powód przy zamawianiu Ubu podałem taki "Ponieważ chcę mieć większe ilości tego OS" ale później się zastanowiłem że przecież je mam zamiar rozdać jako wynik konkursu szkolnegoicyhot12 pisze:Jeżeli nic się nie zmieniło to nie zapłacisz za płyty NIC !
Pamiętaj jednak o tym:
-jeżeli zamawiasz coś w większej ilości nie zamawiaj tego dla zabawy lecz do jakichś innych celów np: szerzenie jednej z dystrybucji Linuksa
-aby zamówić płyty w ilości większej niż 1 należy podać w języku angielskim wyraźny powód
-Jeżeli zamawiasz Kubuntu i Ubuntu to robisz to na 2 różnych stronach internetowych ale paczka przychodzi jedna
Jak coś to pytaj
Pzdr
EDIT:
Tutaj takie potwierdzenie
Dlaczego innym tak szybko akceptują? Ja czekałem 30 dni na 3x1 sztuka (1 ubuntu, 1 kubuntu,...) i nic.zaredir pisze:dzisiaj dostałem dokładnie to co kolega powyżej...9.04
Zamówione: 29.05.09
Zaakceptowane: 01.06.09
Otrzymane: 16.06.09
Jestem pod wrażeniem
Może dałeś słaby niezrozumiały powód ? ;/A ja chyba dostałem odmówienie... "6 CDs requested on 2009-09-08. This request was cancelled, so no CDs were shipped.".
Oni mają tam taki młyn, że nie ma co się dziwić. ShipIt wymaga tak ogromnych nakładów pieniężnych, że czasem zwyczajnie muszą ciąć po kosztach. Wprawdzie już od jakiegoś czasu nie używam Ubuntu, ale dla używających, prosiłbym jednak o zasysanie iso z sieci. Zawsze odciążamy Canonical a może oryginalna płytka przyda się komuś bardziej - szczególnie komuś ze słabszym łączem. Oczywiście nie mówię, by wcale nie zamawiać, ale zamawiajcie z głową - po co więcej płytek tylko po to, by leżały... Że są za darmo to nie znaczy, że trzeba kierować się mentalnością, iż jak dają, to trzeba brać ile się da.user2 pisze:A mnie odmówili 3 płyt, każda inna (1x kubuntu, 1x ubuntu, 1x ubuntu server). Zaakceptowali mi na konto tylko trzy zamówienia! Założyłem 2 konto zaakceptowali szybciej chociaż zamówiłem ze 4 dni później:ligt: ! Co z nimi jest?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości