Recordmydesktop spowalnia komputer

Grafika, film, dźwięk.
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Recordmydesktop spowalnia komputer

Post autor: Hwiparam »

Zainstalowałem sobie recordmydesktop z nakładką gtk, żeby nagrać efekty compiza, ale jak włączam nagrywanie, to komputer zaczyna mulić niemiłosiernie i nie da się go wcale używać.Na zakładce ''wydajność mam wszystkie opcje zaznaczone, nagrywanie z szybkością 15 klatek. Dźwięk wyłączony.
Mam procesor Core 2 Duo, 2GB RAM, grafa Radeon, stery zainstalowane.
Jest jakiś sposób na ''odmulenie'' tego programu??
abc667
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Recordmydesktop spowalnia komputer

Post autor: abc667 »

A próbowałeś bez nakładki? Wpisz w konsoli po prostu recordmydesktop i zobacz czy tak samo muli.
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

abc667 pisze:A próbowałeś bez nakładki? Wpisz w konsoli po prostu recordmydesktop i zobacz czy tak samo muli.
Z konsoli efekt jest dokładnie taki sam jak przez GTK. Mam jeszcze GUI QT i też jest to samo, pewnie to nie wina GUI.
abc667
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04

Post autor: abc667 »

To jeszcze warto sprawdzić compiza, chociaż u mnie nie było zauważalnej zmiany po włączeniu. Spróbuj wyłączyć compiza. Wiem, że chcesz nagrać efekty compiza, ale najpierw trzeba wyeliminować te najbardziej prawdopodobne przyczyny.
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

abc667 pisze:To jeszcze warto sprawdzić compiza, chociaż u mnie nie było zauważalnej zmiany po włączeniu. Spróbuj wyłączyć compiza. Wiem, że chcesz nagrać efekty compiza, ale najpierw trzeba wyeliminować te najbardziej prawdopodobne przyczyny.
Po wyłączeniu compiza już mniej muli, ale mnie takie rozwiązanie nie urządza. Zależy mi na nagraniu efektów compiza właśnie, a tu recordmydesktop nie daje rady jak widać. Pogooglałem w międzyczasie i wyczytałem, że ati specjalnie nie lubi się z compizem, może w tym jest problem. U mnie co prawda sam compiz działa płynnie, ale przy nagrywaniu cyrki się zaczynają dziać.
Georgi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Kontakt:

Post autor: Georgi »

mam to samo :( chyba nie da rady nagrać efektów compiza na moim sprzęcie tez mam ATI

może komuś się udało ?

EDIT:
nikt ? nikomu się to nie udało ? jestem jedynym użytkownikiem który chce nagrać efekty compiza na ubuntu 9.10 z karta ATI ?!:wall::wall:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”