Recordmydesktop spowalnia komputer
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86_64
Recordmydesktop spowalnia komputer
Zainstalowałem sobie recordmydesktop z nakładką gtk, żeby nagrać efekty compiza, ale jak włączam nagrywanie, to komputer zaczyna mulić niemiłosiernie i nie da się go wcale używać.Na zakładce ''wydajność mam wszystkie opcje zaznaczone, nagrywanie z szybkością 15 klatek. Dźwięk wyłączony.
Mam procesor Core 2 Duo, 2GB RAM, grafa Radeon, stery zainstalowane.
Jest jakiś sposób na ''odmulenie'' tego programu??
Mam procesor Core 2 Duo, 2GB RAM, grafa Radeon, stery zainstalowane.
Jest jakiś sposób na ''odmulenie'' tego programu??
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Recordmydesktop spowalnia komputer
A próbowałeś bez nakładki? Wpisz w konsoli po prostu recordmydesktop i zobacz czy tak samo muli.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
Z konsoli efekt jest dokładnie taki sam jak przez GTK. Mam jeszcze GUI QT i też jest to samo, pewnie to nie wina GUI.abc667 pisze:A próbowałeś bez nakładki? Wpisz w konsoli po prostu recordmydesktop i zobacz czy tak samo muli.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
To jeszcze warto sprawdzić compiza, chociaż u mnie nie było zauważalnej zmiany po włączeniu. Spróbuj wyłączyć compiza. Wiem, że chcesz nagrać efekty compiza, ale najpierw trzeba wyeliminować te najbardziej prawdopodobne przyczyny.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
Po wyłączeniu compiza już mniej muli, ale mnie takie rozwiązanie nie urządza. Zależy mi na nagraniu efektów compiza właśnie, a tu recordmydesktop nie daje rady jak widać. Pogooglałem w międzyczasie i wyczytałem, że ati specjalnie nie lubi się z compizem, może w tym jest problem. U mnie co prawda sam compiz działa płynnie, ale przy nagrywaniu cyrki się zaczynają dziać.abc667 pisze:To jeszcze warto sprawdzić compiza, chociaż u mnie nie było zauważalnej zmiany po włączeniu. Spróbuj wyłączyć compiza. Wiem, że chcesz nagrać efekty compiza, ale najpierw trzeba wyeliminować te najbardziej prawdopodobne przyczyny.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
mam to samo
chyba nie da rady nagrać efektów compiza na moim sprzęcie tez mam ATI
może komuś się udało ?
EDIT:
nikt ? nikomu się to nie udało ? jestem jedynym użytkownikiem który chce nagrać efekty compiza na ubuntu 9.10 z karta ATI ?!:wall::wall:

może komuś się udało ?
EDIT:
nikt ? nikomu się to nie udało ? jestem jedynym użytkownikiem który chce nagrać efekty compiza na ubuntu 9.10 z karta ATI ?!:wall::wall: