Ubuntu zawiesza się na pełnym ekranie
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Ubuntu zawiesza się na pełnym ekranie
Witam. Otóż nie mam żadnych problemów z moim Ubuntu 9.04 oprócz odtwarzania filmów w jakimkolwiek formacie. Mam zainstalowaną kartę graficzna, kodeki oraz kilka programów odtwarzających filmy (Codeine, dragon, VLC, Totem) w każdym z tych programów klikając pełen ekran system zawiesza się w niektórych nawet jak Totem w ogóle nie idzie. Jedyny program jaki działa to Codeine. Po kliknięciu na PE pojawia sie czarne tło z pewna linią napisów ale tak szybko że nie potrafię odczytać. Czy jest jakieś polecenie w konsoli które mogę wpisać i pokaże mi to konflikty sprzętowe albo braki w kodekach? Z góry dzięki za wszystkie pomysły
- hsurim
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: Ubuntu zawiesza się na pełnym ekranie
Uruchom z konsoli odtwarzacz
-
- Piegowaty Guziec
Oprócz odtwarzacza uruchomiło się jeszcze :
(totem:13256): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstschro.so': /usr/lib/gstreamer-0.10/libgstschro.so: undefined symbol: schro_virt_frame_new_vert_downsample
/usr/lib/pymodules/python2.6/gdata/tlslite/utils/cryptomath.py:9: DeprecationWarning: the sha module is deprecated; use the hashlib module instead
import sha
-
- Piegowaty Guziec
Miałem to samo na lapku. Pomagało wyłączenie compiza, ale na dłuższą metę to kiepskie wyjście. Problem rozwiązałem w następujący sposób:
pzdr
MattSerpens
- w konsoli wpisz: gstreamer-properties
- pojawi się okno Wybór systemów multimediów. Kliknij na zakładkę Wizja
- w polu Wtyczka wybierz X Window System (nie Xv)
- i tyle, zamknij okno
pzdr
MattSerpens