Witam,
Problem: jeśli uruchomię VLC z menu (start tylko programu jako takiego) to wszystko jest ok ale kiedy uruchamiam film to po kilku rozbłyskach okienka na ekranie program sie w końcu sam wyłącza.
Filmy na innych programach działają bez zarzutu a i na samym VLC przed aktualizacją do Kubuntu 9.10 wyswietlały sie bez problemów.
Co jest nie tak?
Pozdrawiam
[solved] niedziałający VLC - sam się wyłącza
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: niedziałający VLC - sam się wyłącza
Cześć,
Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Mam dokładnie to samo i krew mnie już zalewa
Tyle , że u mnie bez znaczenia czy otworzę film przez "dwuklik", czy po otworzeniu z menu VLC. Przed upgrade do 9.10 VLC robił idealnie. I po co mi to było ...... 
Łukasz
Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Mam dokładnie to samo i krew mnie już zalewa

Łukasz
- Stirlitz
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Tak się dzieje gdy wyjście video jest ustawione na xv, w ustawieniach video zmień wyjście na np opengl.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Bardzo dziękuję za podpowiedź - oczywiście jest skutecznaStirlitz pisze:Tak się dzieje gdy wyjście video jest ustawione na xv, w ustawieniach video zmień wyjście na np opengl.

Już się bałem, że na tym forum poza pouczeniem dot. języka polskiego nic się nie dowiem na temat mnie interesujący jeśli nie liczyć rzeczonej uwagi Pana Moderatora dot. spacji w niewłaściwym miejscu.
Stirlitz jest niezawodny!
Pozdrawiam