Hal.dll, reakcja łańcuchowa :(

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
Awatar użytkownika
Sasori
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Hal.dll, reakcja łańcuchowa :(

Post autor: Sasori »

Witam! Po zainstalowaniu Ubuntu 9.10PL nie mogłem wejść na Win XP (błąd z plikiem hal.dll). Gdy już prawie doszedłem do rozwiązania problemu, chciałem ustawić dysk "C" bootowalny, użyłem do tego bodajże Acronisa. Niestety problem został, a na dodatek po wejściu na Ubuntu zniknęła mi partycja Dane(Dysk D), ale po zamontowaniu działało.
Odpaliłem testdiska, nie wykrył tamtych partycji, więc uruchomiłem analizę, wykryło partycje, jednak po niej zniknęły mi partycje C i D całkowicie, i powstała jedna - System na której były tylko 2 pliki - hiberfil.sys i desktop.ini. Komputera nie restartowałem, ale nie widzę nigdzie w testdisku opcji cofnięcia zmian :( Mogę jakoś odzyskać moje dane ( Kij z tym, że Windows nie działa, byle odzyskać dane chociażby na dysku Dane, miałem tam ważne dokumenty...Po następnej analizie mam znów partycje ntfs, ale nie mogę na nie wejść, a boję się restartowac kompa.
sinat-ra
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Hal.dll, reakcja łańcuchowa :(

Post autor: sinat-ra »

restartować możesz, dysk twardy to nie bios... Poza tym jak do odzysku to raczej nie ubuntu niestety :( Jak masz dostęp do sieci na innym kompie, ewentualnie jesli pracujesz na innym dysku to ściągnij sobie Hiren Boot CD. Tam jest parę programów do odzysku poza tym dysk ten można uruchomić zamiast OS-a na kompie. Tylko jesli widzi ci puste partycje to nic na nich nie zapisuj!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”