Luźne złącza w laptopie :(
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Luźne złącza w laptopie :(
Witam, niedawno zakupiłem laptopa HP Pavilion dv5-1299ew. Od samego zakupu laptop wszystkie złącza takie jak złącze zasilania, USB, itd. ma bardzo luźne-chodzi o to że po wsadzeniu kabla (wtyczki) ruszą się wokół gniazdka (złącza). Czy to normalne i może być tak że model laptopa tak ma ? Poszedłem do sklepu i otworzone przy mnie nowy laptop ten sam model i było dokładnie to samo. Odesłałem laptopa do serwisu kiedy do mnie wrócił poinformowali mnie że nawet się tym nie zajęli ani nie zwracali na to uwagi ponieważ nie jest to żadna wada. Jaki mi powiedziano telefonicznie "większość urządzeń teraz tak ma-luźne złącza że są ruchome". Fakt wszystkie w laptopie działa bez zarzutów ani razu nie miałem sytuacji aby coś nie stykało więc jest dobrze. Co wy o tym sądzicie ?
- TrueVanDal
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
Odp: Luźne złącza w laptopie :(
Witam, ja mam lapka dv5-1110-ew i np. wtyczka od zasilania też ma trochę luzu (co mnie nieco irytuje). Moja siostra ma nieco starszego Paviliona i tam wtyczka siedzi sztywno. Natomiast USB są raczej sztywne u mnie, oczywiście jak zacznę wyginać to jakiś luz może i jest ale nic co by mnie niepokoiło. Jeżeli sprawdziłeś na innym modelu "out of the box" i było to samo to pewnie te laptopy tak mają. Podsumowując, wg mnie, skoro działa to nie ma co się przejmować
. Pozdro.