Witam
Na moim ubuntu 9.10 pojawił się wczoraj problem z wysyłką poczty z klientów pocztowych. Normalnie pracowałem na Kmailu i wszystko do wczoraj było ok. Niestety w pewnym momencie przestał wysyłać. Pojawia się komunikat
wysyłanie nie powiodło się:
mail.riseup.net socked operation timed out
wiadomość pozostanie w folderze do wysłania dopóki problem nie zostanie rozwiązany. Tak jest ze wszystkimi kontami. Za pomocą innych klientów takich jak evolution oraz thunderbird również nie mogę wysyłać poczty. Z serwera wszystko wychodzi zaś normalnie. Poczta przychodząca przychodzi do mnie bez problemów. Kurcze co jest, tak nagle wszystko przestaje pracować.
Może ktoś ma pomysł co to może być?
Pozdrawiam serdecznie
Nie mogę wysyłać poczty z klientów pocztowych
- tomasiek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Nie mogę wysyłać poczty z klientów pocztowych
http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=37959
http://www.tp.pl/prt/pl/tpcert/aktualno ... ?_a=685898
http://www.tp.pl/prt/pl/tpcert/aktualno ... ?_a=685898
Dlaczego rodzice kupują dzieciom na Pierwszą Komunię komputery a nie rowery?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
Oki. Pozmieniałem w Kmailu porty na 587 i dalej nic nie wychodzi. Może w rooterze trzeba coś zmienić?
- pyx-84
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
TP SA zmieniła port wychodzący na 587. Zmień i po kłopociebarito pisze:Oki. Pozmieniałem w Kmailu porty na 587 i dalej nic nie wychodzi. Może w rooterze trzeba coś zmienić?

Software Should Be Free As In Freedom !
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
Cześć
Trochę słabo ta zmiana Tepsy wyglada. Jestem właśnie w miejscu gdzie internet dostarcza inna firma i tu działa port 25. wracam do domu i tam mam nadzieję, że zadziała 587, choć przed wyjsciem nie działał. Czy to oznacza, że za każdym razem będę musiał zmieniać portyu w konfiguracji. Trochę słaba perspektywa.
Pozdrawiam
Bari
EDIT:
Już wszystko gra. Musiałem w firewallu odblokować port 587 i teraz już wszystko śmiga.
dzięki i pozdro
Bari
Trochę słabo ta zmiana Tepsy wyglada. Jestem właśnie w miejscu gdzie internet dostarcza inna firma i tu działa port 25. wracam do domu i tam mam nadzieję, że zadziała 587, choć przed wyjsciem nie działał. Czy to oznacza, że za każdym razem będę musiał zmieniać portyu w konfiguracji. Trochę słaba perspektywa.
Pozdrawiam
Bari
EDIT:
Już wszystko gra. Musiałem w firewallu odblokować port 587 i teraz już wszystko śmiga.
dzięki i pozdro
Bari