root@1323:/home/grzesiek# wine "/home/grzesiek/.wine/dosdevices/c:/Program Files/World of Warcraft/wow.exe"
mmap() failed: Cannot allocate memory
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on MPU-401 UART, disabling mixer
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 135 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 134
Current serial number in output stream: 134
root@1323:/home/grzesiek#
dodam, że grę miałem już zainstalowaną na dysku z windowsem. Zainstalowaną grę skopiowałem do folderu z wine gdyż przeczytałem, że w taki sposób da się także uruchomić.
W ogóle nie mam pojęcia co jest grane. Bardzo proszę o Waszą pomoc!
root@1323:/home/grzesiek# wine "/home/grzesiek/.wine/dosdevices/c:/Program Files/World of Warcraft/wow.exe"
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on MPU-401 UART, disabling mixer
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 135 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 134
Current serial number in output stream: 134
root@1323:/home/grzesiek#
dodam, że grę miałem już zainstalowaną na dysku z windowsem. Zainstalowaną grę skopiowałem do folderu z wine gdyż przeczytałem, że w taki sposób da się także uruchomić.
W ogóle nie mam pojęcia co jest grane. Bardzo proszę o Waszą pomoc!
I tak w ogóle dlaczego uruchamiasz wine z poziomu roota? spróbuj z usera.
Jakiego wine używasz? Spróbuj dodać DirectX jeszcze do wine.
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem że na świecie żyje tylu idiotów " - S.Lem.
WIne posiadam 1.1.2. Uruchamiam z root'a ponieważ z poziomu usera jest brak jakiekolwiek reakcji. Po głowie chodziła mi myśl by zainstalować DirectX. Zainstalowałem i zrestartowałem komputer. Okazało się, że system nie uruchamia się poprawnie, co to znaczy? Chodzi o to, że pojawia mi się czarny ekran z napisem pokroju "login", nie pamiętam dokładnie; i nie mogę się zalogować, ujmę to tak, na poziom graficzny. Sam nie wiem jak to naprawić, czekam aż znajomy odda mi płytę z Linuxem, może będzie coś w rodzaju "napraw" z poziomu instalatora.
Do instalacji directx nie potrzebowałeś restartu komputera:D to nie windows.
Jak nabroiłeś przez wine to je usuń i spróbuj z tym najnowszym wine 1.1.34.
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem że na świecie żyje tylu idiotów " - S.Lem.
Hmm, usunąć wine? Chodzi o Apt-get purge wine? Jak już wymieniłem wyżej mam pewien problem z wejściem do środowiska graficznego, wygląda to tak, że włączam komputer i bez jakiegokolwiek uprzedzenia włącza mi się tylko czarny ekran z napisem "login" i tak dalej, wygląda to jak hmm terminal? Oczywiście mogę się zalogować na poziom root'a ale co dalej? Jak wejść do środowiska graficznego? To już ponad moje siły.
Dziwne. Ja zainstalowałem Ubuntu, później pakiet wine1.2, i odpaliłem Wow.exe które mam na partycji z Windowsem i działa od pierwszego uruchomienia jak złoto.