Acer Aspire 6930G i zarządzanie energią

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Awatar użytkownika
Rasgan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Kontakt:

Acer Aspire 6930G i zarządzanie energią

Post autor: Rasgan »

Hej,

włąśnie wrzuciłem na lapka 10.04 i jestem załamany. Praca na baterii 1.5h :/ masakra. Load CYcle leci jak głupie do góry.

Powiedzcie mi czy instaloawać laptop_mode czy pozostawić ustawienie z Canonicala? Co poinstalować by mieć jakieś rozsądne zasilanie energią podobne chociaż do tego z visty czy 7? Bo to co mam obecnie w gnome nie ma żadnych opcji. Nawet nie ma rozdzielenia pomiędzy zasilanie AC i Batt.
Szczęścia w mrokach...
Marek 'Rasgan' Bednarczuk
NSLW
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Acer Aspire 6930G i zarządzanie energią

Post autor: NSLW »

Rasgan pisze:Hej,

włąśnie wrzuciłem na lapka 10.04 i jestem załamany. Praca na baterii 1.5h :/ masakra. Load CYcle leci jak głupie do góry.

Powiedzcie mi czy instaloawać laptop_mode czy pozostawić ustawienie z Canonicala? Co poinstalować by mieć jakieś rozsądne zasilanie energią podobne chociaż do tego z visty czy 7? Bo to co mam obecnie w gnome nie ma żadnych opcji. Nawet nie ma rozdzielenia pomiędzy zasilanie AC i Batt.
Zainstalowałeś sterowniki własnościowe NVIDII? Jeżeli tak to możesz sprawdzić czy karta graficzna schodzi z zegarami w nvidia-settings przy bezczynności.
Awatar użytkownika
Rasgan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Acer Aspire 6930G i zarządzanie energią

Post autor: Rasgan »

Schodzi z poziomu 2 na 0 - minimalna prędkość zegara
Szczęścia w mrokach...