Google Chrome na Ubuntu

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
Hwiparam
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Odp: Google Chrome na Ubuntu

Post autor: Hwiparam »

A ja mam pytanie następujące: Czy to normalne, że otwarcie linku w nowej karcie pod Chromium zależy od własnego ''widzimisię'' przeglądarki? Bo jak klikam w link ŚPM, to raz otwiera go w nowej karcie, a innym razem w aktualnie otwartej :pt36: Też tak macie?

EDIT: Kliknięcie z przytrzymanym CTRL jak i klikniecie jednocześnie prawym i lewym klawiszem przy touchpadzie daje dokładnie te same efekty. Da się to jakoś zmienić?
Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"

Miej wygooglane, a będzie ci dane ;)
Awatar użytkownika
grabaa
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: grabaa »

mi się normalnie wszystko otwiera
Zarejestrowany użytkownik Ubuntu - 31804.
Awatar użytkownika
ethanak
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: ethanak »

Też się zgadzam z tym widzimisię przeglądarki co do otwierania w nowej karcie.
Dodatkowo zauważyłem inną zastanawiającą rzecz:

jako że gigantyczna wysokość ekranu mojego netbooka co całe 600 px, okna konfiguracji Chroma po prostu nie mieszczą sie na ekranie. Jako że z Orką jestem raczej zaprzyjaźniony, a oprócz treści wszystkie pozostałe okna Chroma powinny być ładnie czytane - włączyłem sobie Orkę i odpaliłem preferencje.

No i zonk.

Wchodzę na (nie pamiętam już jaką) opcję, czyta ładnie co to, enter. Otwiera sie nowe okienko. Kłapię tabem, dokłapuję sie do jakiejś radiogrupy która jest schowana pod stołem, strzałka w dół... no i zamiast następnego radiobuttona fokus przechodzi mi na okno które wywołało to nowe.

Nie wiem czy to taka uroda netbook remiksa, czy chroma... na stacjonarce chroma nie używam i nawet nie mam zamiaru instalować (zresztą tam mam PLD a nie Ubuntu), reszta (poza tym czyms co w netbook remix próbuje robic za menu) jest bardzo grzecznie czytana...

Olałbym to i używał Firefoxa, ale bez screenreadera Chrome jest jednak szybszy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”