Się nie zainstalował sterownik. Nie wiem czemu.Reszta bez żadnych błędów wchodzi i bez komunikatów
Rób tak jak poleca ext73, może chodzi o błąd przy pobieraniu
Moderator: e X t 7 3
Się nie zainstalował sterownik. Nie wiem czemu.Reszta bez żadnych błędów wchodzi i bez komunikatów
wiec ktory zainstalowac pierwszy tylko ?
To nie tak kolego. Instalujesz tylko pierwszy które doda ci zarówno kernel jak i moduł. Druga paczka to tylko sam moduł, w razie gdybyś miał już kernel.wiec ktory zainstalowac pierwszy tylko ?
Nie wiem o co biega ;(dpkg: ostrzezenie: problem zignorowany po uzyciu opcji --force:
proba nadpisania "/lib/modules/2.6.35.4-zen2-ext73-f1-9.0-atom-bfs/modules.builtin.bin", ktory istnieje takze w pakiecie linux-image-2.6.35.4-zen2-ext73-f1-9.0-atom-bfs 0:2.6.35.4-zen2-ext73-f1-9.0-atom-bfs-10.00.Custom
dpkg: blad przetwarzania rt3090-linuxsta-v2.3.1.7-wifibtcombo-rfkill_i386.deb (--install):
nie mozna utworzyc katalogu "./etc/Wireless/RT2860STA": No such file or directory
Wystapily bledy podczas przetwarzania:
rt3090-linuxsta-v2.3.1.7-wifibtcombo-rfkill_i386.deb
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.35.4-zen2-ext73-f1-9.0-atom-bfs
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32-24-generic
Kod: Zaznacz cały
mkdir -p /etc/Wireless/RT2860STA/
touch /etc/Wireless/RT2860STA/RT2860STA.dat
w jaki sposób wykonujesz skrypt z konsoli, czy po kliknięciu na niego (po uprzednim nadaniu mu prawa wykonalności) ?velchinaski pisze:Dzięki za info tak tez sądziłem chciałem tylko się upewnićZaraz sprawdzę czy będzie działać to wredne wifi
EDIT:
No i znow dostaje to samo kolejny raz :
Nie wiem o co biega ;(
i wtedy dziala ok jednak moja siostrzenica jest za mloda by mogla sie poslugiwac konsola i komendami czy mozna cos zrobic by przy ladowaniu systemu od razu to wifi chodzilo tak jak to ma miejsce na starym kernelu bo na 9.0 jest problem ?sudo rmmod rt2860sta
sudo modprobe rt3090sta
Problem wynika z tego, że z niewiadomych przyczyn kernel ładuje moduł rt2860sta po czym nie może załadować rt3090sta bo karta wifi jest już zajęta. Dowód na głupotę maszyn.PS.Tylko instalowalem to na starym kernelu i dziala a na 9.0 niestety musze robic
Kod: Zaznacz cały
blacklist rt2860sta
Tak po kolei to było tak:a powiedz mi jeszcze bym wiedzial co daly te komendy
Utworzylismy katalog w /etc/Wireless/RT2860STA/ i co dalej ?POZDR
I może niech niech też mkdir i touch maPrzy kolejnej wersji zrobię skrypt, który automatycznie doda 2860 do blacklisty
To nie takie proste, wydajność jest średnio większą o 15 - 25 % a maksymalnie do ok. 40 %, choć czasem bywa więcej (zależne od bardzo wielu czynników).Jakub_Stanecki pisze:jakby te wszystkie procenty pododawać to niźle już wyszło![]()
pewnie z 50% szybciej od standardowego jajka
nie myślałeś o pracy w Canonical ?
może daj im cynk
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości