Lineage 2 - błąd przy odpalaniu przez Wine
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Lineage 2 - błąd przy odpalaniu przez Wine
Udało się komuś uruchomić klienta Gracia Final przez Wine albo inaczej?
Pod Wine wywala mi błąd: Initialization error.
Pod Wine wywala mi błąd: Initialization error.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Odp: Lineage 2
Śmiga nawet na partycji winzgrozowej. Najważniejsze sprawdź czy masz sterowniki od grafiki zainstalowane, następnie postaraj się o plik l2.ini z najniższymi ustawieniami grafiki... Najlepiej skopiuj system jeden oryginalny jeden pod Linuksa nazwa nie jest ważna ważne, żeby był w tym samym folderze...
Tak zerknij sciagnij i zainstaluj http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html
działa na 100% http://www.fmix.pl/zdjecie/1123517/zrzu ... /rozmiar/2
działa na 100% http://www.fmix.pl/zdjecie/1123517/zrzu ... /rozmiar/2
-
- Piegowaty Guziec
Ściągłem, zainstalowałem to i nadal ten sam błąd. Teraz dodatkowo pojawia się jeszcze okno, że program wywalił błąd blablabla..
Coś zrobiłes na starcie nie tak, Ja mam teraz nowa instalke w czoraj wieczorem postawiłem nowy system z powodu wymiany dysku l2 mam na 2 , zainstalowałem tylko win 1.1.38 wlazłem w folder i prosze najnowsza odsłona Gracia Epilogue chodzi, zadnego systemu pod linux nie sciagałem No tylko czciake doinstaluje bo głupio to wyglada

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Ja też mam problem z L2. Tyle, że HellBound. Jestem w stanie uruchomić grę a nawet się zalogować. Dopiero kiedy wybieram server z listy i próbuję na niego wejść to gra się wiesza (chcę pograć na Dexternet). l2 instalowałem zgodnie z poleceniami na http://wrath.lineage.ro/index.php/topic,14731.0.html .
Sprawa nie jest pilna, ale jeśli ktoś będzie miał jakikolwiek pomysł dlaczego tak się dzieje to śmiało pisać.
Sprawa nie jest pilna, ale jeśli ktoś będzie miał jakikolwiek pomysł dlaczego tak się dzieje to śmiało pisać.
Najlepsze jest to ze ja nie czytałem zadnej instrukcji poprostu mam zainstalowane l2 na windows 7 na 2 dysku tam gdzie żona siedzi. Wiec jak na moj tok myslenia instaluje win i ma działac - no i działa. Naprawde najlepsze rozwiazania to proste rozwiazania.
-
- Piegowaty Guziec
Ale przez Wine działa? Ja też mam 7 na drugiej partycji i tam mam L2 i właśnie nie działa.. Mam kronike Gracia Final, a serwer to RPG-Club jakby to pomogło.
Tak przez wine 1.1.38 instaluje go z paczki deb , no i umnie chodzi ładnie. A tego servera nieznam niestety, gram na tym tu oficjalna strona http://www.l2tns.com/
-
- Piegowaty Guziec
Odp: Lineage 2 - błąd przy odpalaniu przez Wine
Nie działa, próbowałem nawet kilka wersji Wine i nic.. Ma ktoś pomysł co jeszcze można zrobić? Przypominam błąd: Initialization error.
Wklej zrzut_ekranu moze mi to cos powie.
-
- Piegowaty Guziec
L2.ini edytowałes ? Popros kogoś kto gra na tym samym serwerze niech da ustawienia grafiki na najniższe i zamknie tylko poprawnie grę po zamknięciu niech Ci podrzuci plik.
W l2 tak nie mam ,ale za to jak chce właczyc cs.source ns tak mi wywala. Tez niewiem oco wtym chodzi ,bo reszta gier chodzi.
-
- Piegowaty Guziec
Ok, mi już działa. Pomogła reinstalacja wine i samego l2 (zgodnie z instrukcją na stronie którą podałem). Nie wiem dlaczego wcześniej nie działało x_X. Anyway metody znane z Windowsa jednak działają pod każdym systemem.
-
- Piegowaty Guziec
A ja swoją drogą też mam pytanie - czy na wine jest gdzieś coś takiego jak na windowsie (system32/drivers/etc/hosts) ? Bo ja tego nie znalazłem, więc stworzyłem, ale w l2 nie wchodzi mi na serwa. Mam Gracie Final.
Uwielbiam zwrot "Kernel Panic", gdyż kojarzy mi się on z paniką kelnera xD
- dawidm1
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Tak jest w katalogu głównym jest katalog wine i tam znajdziesz plik host. Katalog wine jest ukryty można w pasku na górze ustawić opcje aby pokazywał właśnie ukryte pliki lub wpisać i tu nie pamiętam z którym skośnikiem ./wine lub .\wine spróbuj.
ati81 na ss który pokazałeś widać brak czcionki. Musisz z windows/fonts skopiowac wszystkie czcionki do katalogu wine tam gdzie ma on czcionki i będziesz w grze miał literki.
ati81 na ss który pokazałeś widać brak czcionki. Musisz z windows/fonts skopiowac wszystkie czcionki do katalogu wine tam gdzie ma on czcionki i będziesz w grze miał literki.
-
- Piegowaty Guziec
witam mam problem mam nowe wine i gracia final ale jak wlaczam przez L2.exe otwiera sie wine i zaraz sie wylacza.
Moze mi ktos pomoc krok po kroku jak polaczyc sie z waszym serwerm lineage gracia final?
Moze mi ktos pomoc krok po kroku jak polaczyc sie z waszym serwerm lineage gracia final?
-
- Piegowaty Guziec
Witam a ja mam inny problem mianowicie nie moge uruchomic dualboxa a jak juz uruchomie to za chwile mi go wywala ,oraz mam przezroczyste ramki w l2 tzn widze normalnie textury ale nie widze szarych ramek tylko same litery;/ czy jest na to jakis patetn??
-
- Piegowaty Guziec
Czy wie ktoś, jaką czcionkę należy doinstalować, aby w w/w grze były widoczne literki?