to ci powinno wyjaśnić , dlaczego w Debianie jest IceWeaselPotulniaczek pisze:Ma chorą przeglądarkę Firefoksopodobną:-o
http://pl.wikipedia.org/wiki/IceWeasel
to ci powinno wyjaśnić , dlaczego w Debianie jest IceWeaselPotulniaczek pisze:Ma chorą przeglądarkę Firefoksopodobną:-o
Podziel się może ty skryptem.norvoles pisze:Ja nie wiem, jaki Wy macie problem z konfigurowaniem Debiana. Osobiście spędziłem nad konfiguracją mojego ze dwa tygodnie, a efektem jest zestaw skryptów konfigurujących każdą jedną pierdołę tak jak chcę.
Także, u mnie instalacja Debiana polega na instalacji systemu bazowego z obrazu netinstall i odpaleniu skryptu. Po jakiejś godzinie mam już wszystko co trzeba doinstalowane i skonfigurowane ;]
Magia
Cóż - ostro ujmując Debiana, tak to wygląda. Nie urągam teraz temu distru, lecz argumenty te choć wyjaskrawione, są generalnie prawdziwe.Potulniaczek pisze:No to gratulacje,jeśli dla Ciebie "dniówka" to mało...To już Sevena szybciej się zainstaluje i skonfiguruje.Nowoczesny system powinien być inteligentny i sygnalizować czego mu brak,lub co mu dolega.Nie jak w Windowsie : "System Windows musiał zamknąć ten program",ale np "aby dany plik został odtworzony należy zainstalować kodek X" i tu pytanie czy zainstalować?Kto lubi mieć stabilny system,zna Linuksa w miarę dobrze,lubi gmerać i testować,niech instaluje Debiana.Debian po instalacji często nie ma dźwieku,ładuje się brzydko,sterowniki trzeba instalowac z palca.Ma chorą przeglądarkę Firefoksopodobną.Widział ktoś ładną tapetę na Debiana?Bo ja nigdy.Beznadziejny jest domyślny menadżer pakietów-okno w oknie.Słowem system dla ambitnych pseudoinformatyków.Tylko teraz mnie nie zabijajcie:-o
To co Ty instalowałeś?Potulniaczek pisze:No to gratulacje,jeśli dla Ciebie "dniówka" to mało...To już Sevena szybciej się zainstaluje i skonfiguruje.Nowoczesny system powinien być inteligentny i sygnalizować czego mu brak,lub co mu dolega.Nie jak w Windowsie : "System Windows musiał zamknąć ten program",ale np "aby dany plik został odtworzony należy zainstalować kodek X" i tu pytanie czy zainstalować?Kto lubi mieć stabilny system,zna Linuksa w miarę dobrze,lubi gmerać i testować,niech instaluje Debiana.Debian po instalacji często nie ma dźwieku,ładuje się brzydko,sterowniki trzeba instalowac z palca.
Potulniaczek pisze:Ma chorą przeglądarkę Firefoksopodobną.
Żebym to raz widział.Potulniaczek pisze: Widział ktoś ładną tapetę na Debiana?Bo ja nigdy.Beznadziejny jest domyślny menadżer pakietów-okno w oknie.Słowem system dla ambitnych pseudoinformatyków.Tylko teraz mnie nie zabijajcie:-o
Kilka dni to się Gentoo stawia.Potulniaczek pisze:No to gratulacje,jeśli dla Ciebie "dniówka" to mało...To już Sevena szybciej się zainstaluje i skonfiguruje.Nowoczesny system powinien być inteligentny i sygnalizować czego mu brak,lub co mu dolega.......
.......................................
Słowem system dla ambitnych pseudoinformatyków.
Tylko teraz mnie nie zabijajcie:-o
A po co, skoro nad ich przeróbką pod siebie spędzisz tyle samo czasu, jak nie więcej? Zresztą większość jest banalna, bo podmieniają jakieś pliki albo coś do nich dopisują, albo zawierają komendy, które i tak byś prędzej czy później wykonał. Takie coś sobie sam możesz zrobićPodziel się może ty skryptem.
System dociąga?Potulniaczek pisze:@jacekalex Twoje słowa można skwitować krótko-to nic że nad systemem idzie wyłysieć,oślepnąć i dostać hemoroidów.System nie jest dla lamerów,tylko dla mnie-mądrego,ynteligentnego użytkowniaka Linuksa.Debian jest upierdliwy i nie polecam go początkującym.Chrzanisz.że stawiasz Debiana 15 mintut.Ja instaluje system z podłączoną siecią Lan,bo boję się,że potem Debian jej nie wykryje,Ten zaś dociąga z pół Giga pakietów,co przy łączu 6 Mb/s trwa z godzinę.Chyba,że masz łącze 100Mb/s?No ale Ty jesteś Geckiem i wszystko robisz automatycznie.
Kod: Zaznacz cały
04:01.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado] (rev 74)
Lubię szczerość,nawet jeśli boli.Nie cierpię fanbojów czegokolwiek.Jak można pisać o instalacji systemu Debian 15 minut,skoro na prawdę trwa nawet i 2 godziny.Nie mówiąc o konfigurowaniu!!!Początkujący Linuksiarze po udanym zainstalowaniu Ubuntu i używaniu go przez tydzień,chcą rzucać się na głęboką wodę i instalować inne dystrybucje,które często nie są dla nich.Zaraz po zainstalowaniu Ubuntu chcą nawet kompilować ze źródeł!!!Ja też obczytałem się o stabilności Debiana i tak jak kolega chciałem mieć Debiana.Ponieważ jednak nie jestem jacekalex,więc ślęczałem nad nim całymi dniami szukając jak instaluje się sterowniki Nvidii(wtedy nie było w repo),Javę i to co mam z marszu na Ubuntu.Potem przyszła aktualizacja Jądra i miałem czarny ekran.Debian to bardzo dobra dystrybucja i nawet zainstalowany jest na naszym rodzimym superkomputerze Galera,ale robili tę instalację raczej zaawansowani informatycy.igotit4free pisze:Nie naparzajcie się tak dziewczyny, bo wam kosmetyki z torebek powypadają.
Miłość, przyjaźń, szacunek, braterstwo.
@ Potulniaczek:
Bez "chrzanienia" mi tu i "geckowania", cokolwiek miałbyś na myśli w tym drugim przypadku.
.
Gentoo w godzinę? - tylko przywrócenie z backupu
Kod: Zaznacz cały
eix xorg
[I] [I] x11-base/xorg-server
Available versions: 1.7.6 1.7.7-r1 (~)1.8.2{tbz2} [m](~)1.9.2 [m](~)1.9.2.902{tbz2} [m](~)1.9.99.901 [M](~)9999
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości