Płyta Główna z kartą graficzną AMD Radeon HD 4250 i sterowniki

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
neaniver
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Płyta Główna z kartą graficzną AMD Radeon HD 4250 i sterowniki

Post autor: neaniver »

Witam,
zamierzam kupić nową płytę główną z zintegrowaną grafiką AMD Radeon HD 4250. Mam jednak wątpliwość, czy ta grafika będzie chodziła bezproblemowo z ubuntu?
ionash.
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Odp: Płyta Główna z kartą graficzną AMD Radeon HD 4250 i sterowniki

Post autor: ionash. »

Używam płyty MSI ze zintegrowanym Radeonem HD 4200 - i nie miałem żadnych problemów, zarówno gdy używałem sterownika otwartego, jak i po instalacji zamkniętego (w 10.04 i 10.10).
Ale nie mam pojęcia, czy wszystko będzie działać zgodnie z oczekiwaniami w 7.10 (już nie wspierany, o ile dobrze pamiętam), a taki system masz w swoim profilu.
neaniver
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Płyta Główna z kartą graficzną AMD Radeon HD 4250 i sterowniki

Post autor: neaniver »

ionash. pisze:Używam płyty MSI ze zintegrowanym Radeonem HD 4200 - i nie miałem żadnych problemów, zarówno gdy używałem sterownika otwartego, jak i po instalacji zamkniętego (w 10.04 i 10.10).
Ale nie mam pojęcia, czy wszystko będzie działać zgodnie z oczekiwaniami w 7.10 (już nie wspierany, o ile dobrze pamiętam), a taki system masz w swoim profilu.
Dzięki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”