Dziekanka - czy dostanę ja w moim przypadku i czy warto ?

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
~Mike~
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Dziekanka - czy dostanę ja w moim przypadku i czy warto ?

Post autor: ~Mike~ »

Witam, postanowiłem, że pójdę na dziekankę z powodów zaległości, które zamierzam nadrobić w rok. Jestem osobą chorą na epilepsję i lekarz twierdzi, że należy mi się odpoczynek powodem czego mogą wynikać trudności w nauce (nie lenistwo). Problem w tym, że jestem na mgr nie mam zaliczonego pierwszego roku, może uda mi się zaliczyć kilka przedmiotów. Mam cały przebieg choroby i dokumenty u neurologa. Czy to rozsądne wziąść dziekankę na rok celem powtórzenia zaległości i lepszego przygotowania się ? Aktualnie nie mam szans na zrobienie tej mgr z powodów o wiele niższego poziomu wcześniejszej uczelni (na której robiłem inż) oraz choroby. Proszę o opinie!
marcin1982
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon

Odp: Dziekanka - czy dostanę ja w moim przypadku i czy warto ?

Post autor: marcin1982 »

Po pierwsze dowiedz się, czy na I roku jest możliwość ubiegania się o urlop dziekański. To są odrębne studia z tego co piszesz. Poza tym dowiedz się, czy warunkiem uzyskania urlopu jest zaliczenie wszystkich przedmiotów. No i ostatnie, czy orzeczenie lekarza o chorobie jest podstawą do takiego urlopu. Wszystkiego się dowiesz z regulaminu uczelni no i w dziekanacie.
~Mike~
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86

Post autor: ~Mike~ »

Jak uważacie sam sens podjęcia dziekanki celem nadgonienia wiadomości zaległych, które uniemożliwiają dalsze dążenie do celu - czyli mgr ? Nie wiem czy dobrą drogę wybieram czy znaleźć inne rozwiązanie ale jakie ? Bardzo zależy mi na mgr :/
Awatar użytkownika
linuxozaurus
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 20.04
Architektura: x86_64

Post autor: linuxozaurus »

Ija raz byłam na dziekance u dziekana i musiałam nadrobić zaległości w ciągu pól roku (3 przedmioty) ja powiem tak z reguły na urlop dziekański można iść po skończeniu 1 roku studiów i trzeba mieć powód (u ciebie jest nim choroba)(nie wiem jak i ciebie jest s urlopem dziekańskim (u ciebie może być inaczej)
ja dwa razy byłam na dziekance (w trakcie dyżuru dziekana) ja sadziłam ze dziekani nie są przychylni studentom ale wiem ze to nie prawda.
jeśli nie masz szansy na urlop dziekański i napisz wniosek do dziekana z prośbą o możliwość postarzania roku jeśli masz więcej niż maksymalna liczba poprawek (umie były to 2 poprawki albo 3 pod warunkiem napisania podania o warunek)

moim zdaniem musisz iść porozmawiać z dziekanem o twojej sytuacji on ci powinien pomóc im szybciej pogadasz tym większa szansa ze ci da szansę kontynuowania pomimo choroby bo jeśli zbyt późno to zrobisz to
ciebie wyleje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”