Proszę podaj dokładnie , jakie błędy zgłasza.taedoju pisze:... co powinienem zrobić? może powodem jest to że mam lubuntu ? (przy instalacji pojawia się zapytanie o nakładke gnome,ale później następuje kontynuacja, pyta o lib 2 coś tam czy jest zainstalowany)
problemowy
taedoju.
Pozdrawiam
EDIT:
dla każdego rdzenia podaje 1000 ?Ethefor pisze:Witam. Mam Acer Apire One D255 z Intelem Atom N450, jak wyczytałem w tym temacie i na stronie intela ten procesor obsługuje speedstep, zatem zainstalowałem twoje ustawienia dynamiczne cpufreq. I mam takie pytanie, jeżeli mój netbook chodzi na baterii i mam włączony dajmy na to firefoxa z filmikiem hd z youtube'a no to wtedy procesor powinien chodzić na pełnej mocy i tak jest mimo, że cpufreq-info podaje 1000MHz a nie 1666MHz?
Pozdrawiam
EDIT:
Oczywiście Koleżanka musi dokładniej opisać wyskakujące erroryaniulka87 pisze:Już nowy kernel? No to trzeba wypróbować;) Ściągniemy i przetestujemy;)
A tak przy okazji mam takie pytanko. Gdy uruchamiam kompa, to na czarnym ekranie pojawia mi się cały spis errorów. Teraz jest ich dużo, bo każde nowe uruchomienie, nawet z uśpienia, dodaje nowy wpis. Z tego co udało mi się zobaczyć, to są to te same błędy lub bardzo podobne. W nazwie mają render error i jakieś 0x...., dalej nie pamiętam. Szybko to znika. Postaram się następnym razem zapisać to co widzę. Nie przeszkadza mi to w niczym, ale wolałabym aby nie wyświetlały mi się jakieś errory;) Może komuś się to z czym skojarzy:)

Pozdrawiam
EDIT:
hmm niestety nie dysponuje komputerem z takim układem - abym mógł przeprowadzić testy ... a nie mam teraz wystarczające ilości czasu aby studiować jego specyfikacje.manfred2632 pisze:Panie Ext ja mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie mój kolega posiada laptopa Fujitsu Siemens Amilo li 1705, która ma dość problematyczną grafikę VIA chrome 9 HC IGP VN896. Ja wiem, że o włączaniu akcelaracji na kartach VIA pisało się już całkeim sporo, ale większość z nich raczej nie działa. Może się panu coś o uszy obiło odnośnie tych grafik i ewentualnie konfiguracji xorg.confa pod nie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
EDIT:
Witaj, wiesz jak pisałem stosuje czyste źródła Vanilla ("czysty" kernel), a także patch Mike`a Galbraith`a [RFC/RFT PATCH v3] sched: automated per tty task groups oraz patche (od 0001-0003) BFQ by Paolo Valente. Zatem nie ma potrzeby wydawania sumarycznego patch`a na kernelRibelo pisze:Jest szansa byś zamiast gotowego jądra wypuścił patcha na jądro? Albo chociaż napisał z czego korzystasz bym mógł wykorzystać Twojego configa. Zrezygnowałem z ubuntu na rzecz wgryzania się powoli w gentoo(Sabayon) i tęsknie za Twoim kernelem;P
Pozdrawiam
Ribelo.

Pozdrawiam
EDIT:
Ciesze sięmooop12 pisze:@eXt73
Masz jakieś pomysły co do nowego kernela? 12.6 jak na razie sprawuje się u mnie super, bardzo szybki, zero "namysłu", wystarczy że kliknę, a system od razu robi co chcę.

Zatem proszę wszystkich testujących 12.6 o opinie. Jeśli sprawuje się dobrze to wypuszczę jeszcze testowy 12.7 (zmiana jedynie wersji BFQ) i po krótkich testach zostanie on uznany za stabilny i zamieni, jako taki wersje 12.2.
Pozdrawiam