Loup pisze:Odinsalowałem, zainstalowałem od nowa i to samo.
O ile dobrze sprawdziłem, że mój Asus 1215n nie obsługuje "speedstep", to nie wiem co jest nie tak
hmm dziwne ... zastanowię się nad tym.
Co do kerneli, do niedzieli udostępnię testowe kernele z linii 2.6.38 - zarówno atom, jak i K8. Będą one bazowały na CFS (autogrupowanie) i ... CFQ. Jednak nawet na tym planiście I/O udało mi się uzyskać bardzo wysokie i oczekiwane wyniki. Cóż na razie koresponduje z Paolo Valente (twórca BFQ), nad ewentualnymi przyczynami stwierdzonych przeze mnie problemów z schedulerem I/O BFQ. Poprosił o kilka testów, co zajmie mi trochę czasu. Mam nadzieje, że uda się wyjaśnić stwierdzone problemy, usunąć je i ponownie korzystać z w/w scheduler`a

. Najgorsze, że nie mam czasu zrealizować testów o jakie mnie prosił Con Kolivas odnośnie stwierdzonych problemów z BFS ... cóż niestety nie mogę w tej chili poświecić Linuksowi tyle czasu ile bym chciał ;/.
Zatem, tak czy siak nowe kernele są bardzo wydajne i bardzo responsywne i mam nadzieje, że podzielicie moje opinie
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl