Witam
Proszę o informacje czy tego typu stan jest normalny, że OPENJDK działa bardzo wolno.
Stwierdziłem, że część apletów JAVA na stronach w ogóle nie działa lub wiesza komputer.
Aplikacje wykorzystujące JAVA (OPENJDK) również pożerają komputer.
np. sweet HOME 3D, AUREUS itp.
po odinstalowaniu OPENJDK i zainstalowaniu na dwóch komputerach SUN JAVA ( ubuntu 10.10 (PC) oraz ubuntu 11.04 (notebook)) wymienione aplikacje i strony internetowe działają poprawnie.
Nie wiem czym ten OpenJDK jest taki wolny?
Powolne działanie aplikacji w OpenJDK
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Powolne działanie aplikacji w OpenJDK
OpenJDK to otwarta wersja javy, zaś Sun JDK to zamknięta wersja rozwijana przez firmę Sun. Jak wiadomo, otwarte wersję tworzone przez niezrzeszonych programistów mają to do siebie że są gorsze, nie mają takiej funkcjonalności jak ich zamknięte odpowiedniki rozwijane przez komercyjnych programistów z dużych firm w stylu Sun czy Oracle.
Nie twierdzę oczywiście że nalezy się wystrzegać OpenJdk, w moim przypadku darzę sympatią otwarte oprogramowanie i staram się je mieć zainstalowane jak najdłużej o ile obsługuje wszystkie programy potrzebne mi do pracy czy rozrywki.
Pozdrawiam.
Nie twierdzę oczywiście że nalezy się wystrzegać OpenJdk, w moim przypadku darzę sympatią otwarte oprogramowanie i staram się je mieć zainstalowane jak najdłużej o ile obsługuje wszystkie programy potrzebne mi do pracy czy rozrywki.
Pozdrawiam.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Tak po prawdzie to miałem nadzieje, że ten stan nie jest normalny i to ja mam błąd w konfiguracji
.

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
Niestety nie, openJDK naprawdę nie jest zbyt wydajną i stabilną implementacją JVM. Programiści IDE z JetBrains dorzucają taki komunikat, jeśli odpali się ich IDE z OpenJDK:
WARNING: You are launching IDE using OpenJDK Java runtime
THIS IS STRICTLY UNSUPPORTED DUE TO KNOWN PERFORMANCE AND GRAPHICS PROBLEMS
"Never argue with idiot. He will drag you down to his level and then beat with experience."
Nie udzielam pomocy poza forum.
Nie udzielam pomocy poza forum.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Architektura: x86
- Kontakt:
Nawet na tak prostej aplikacji jak jKatalog wyszło niedopracowanie OpenJDK, to co można powiedzieć przy dużo bardziej skomplikowanych aplikacjachbigfun pisze:Niestety nie, openJDK naprawdę nie jest zbyt wydajną i stabilną implementacją JVM.