Co według was jest do kitu na Forum Ubuntu?
Mi osobiście przeszkadza "nadgorliwość" moderatorów - 5 moich ostatnich tematówprzeniesionych do Purgatory.

Kod: Zaznacz cały
man program
program -h
program --help
mi też się to nie podoba, dostałem 2 ostrzeżenia za śmieszne głupstwa w dodatku moderatorzy wywyższają się (na pewno nie wszyscy), nie istnieje tutaj takie pojęcie jak "wolność słowa" bo nawet za przecinek postawiony w złym miejscu dostaje się ostrzeżenie hah i to jeszcze czasem z komentarzem, że: "masz farta iż nie dostałeś bana"... żenujące to jest dlatego m.in. mało teraz tu zaglądam, przestało mi zależeć na tym forum, choć niedawno jeszcze bywałem tu codziennie i mi się podobało, zaraz ktoś pewnie wyskoczy mi z txt, że jaki to ja zły jestem, szczerze? - daj sobie siana (ktokolwiek by to nie był), mam to gdzieś...chester69 pisze: Mi osobiście przeszkadza "nadgorliwość" moderatorów - 5 moich ostatnich tematówprzeniesionych do Purgatory.
+11. Brak odpowiedzi w wątkach dotyczących trudnych, skomplikowanych problemów, a jednocześnie zalew postów i dublowanie odpowiedzi w wątkach dotyczących spraw oczywistych. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem.
Tak, jako początkujący zwróciłem na to szczególną uwagę. Często, biegli w temacie użytkownicy pisząc poradę wyrażają się bardzo skrótowo. A przecież jeśli ktoś pisze że jest "zielony", to nie można mu odpowiedzieć np. "wpisz polecenie ...", gdyż rodzi to natychmiast następne pytanie "a gdzie ja mam to wpisać?", itd, itd, itd. Takich sytuacji się nie uniknie, ale warto o tym pamiętać.rom pisze:- Mało precyzyjne odpowiedzi skierowane do nowych użytkowników. Generuje to nowe pytania. Dotyczy starych użytkowników.
Masz rację, ale z powodu jednej czarnej owcy (czyt. nadęty, upierdliwy moderator) nie można przekreślać całego forum. Należy wspólnie piętnować takie zachowania moderatorów, a jest wówczas szansa że forum będzie sympatyczne. Mi moderator o dziwo odpuścił gorsze zachowanie, choć nie bez racji. Widać że nie wszyscy tu minęli się z kolejką po rozum.lolq pisze:nawet za przecinek postawiony w złym miejscu dostaje się ostrzeżenie hah i to jeszcze czasem z komentarzem, że: "masz farta iż nie dostałeś bana"... żenujące to jest dlatego m.in. mało teraz tu zaglądam, przestało mi zależeć na tym forum, choć niedawno jeszcze bywałem tu codziennie i mi się podobało
Zawsze mnie bawią takie pretensje.tiszot pisze:Tak, jako początkujący zwróciłem na to szczególną uwagę. Często, biegli w temacie użytkownicy pisząc poradę wyrażają się bardzo skrótowo. A przecież jeśli ktoś pisze że jest "zielony", to nie można mu odpowiedzieć np. "wpisz polecenie ...", gdyż rodzi to natychmiast następne pytanie "a gdzie ja mam to wpisać?", itd, itd, itd. Takich sytuacji się nie uniknie, ale warto o tym pamiętać.rom pisze:- Mało precyzyjne odpowiedzi skierowane do nowych użytkowników. Generuje to nowe pytania. Dotyczy starych użytkowników.
Zgadam się. Jak chce się używać Linuksa, to trzeba wysilić trochę szare komórki. Linux nie W******, żeby mieć wszystko podane na tacy i móc "wyklikać". Zresztą, szczerze mówiąc, to porównując czas wpisania kilku komend, a "wyklikiwania" przez kilkadziesiąt okienek czegoś, to pierwsza metoda zajmuje mniej czasusylwester pisze:Zawsze mnie bawią takie pretensje.tiszot pisze:Tak, jako początkujący zwróciłem na to szczególną uwagę. Często, biegli w temacie użytkownicy pisząc poradę wyrażają się bardzo skrótowo. A przecież jeśli ktoś pisze że jest "zielony", to nie można mu odpowiedzieć np. "wpisz polecenie ...", gdyż rodzi to natychmiast następne pytanie "a gdzie ja mam to wpisać?", itd, itd, itd. Takich sytuacji się nie uniknie, ale warto o tym pamiętać.rom pisze:- Mało precyzyjne odpowiedzi skierowane do nowych użytkowników. Generuje to nowe pytania. Dotyczy starych użytkowników.
Czy naprawdę uważacie, że do KAŻDEGO pytania należy przepisywać stronkę start.ubuntu.pl czy dział z poradnikami?
Po ci "BIEGLI" użytkownicy kiedyś sie wysilili i większość prostych problemów opisali, żeby teraz ci mniej biegli sobie poczytali. Odkrywanie Ameryki co chwila od nowa to marnowanie czasu i zasobów.
Czy się komuś to podoba czy nie to forum stawia na NAUCZENIE SAMODZIELNEGO ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW.
- Lech Wałęsa"Są plusy dodatnie i plusy ujemne"
powiedział Kartezjusz"wątpię, więc myślę, myślę, więc jestem"
- Pismo Święte - naciskiem na szukanie„Proście, a otrzymacie; szukajcie, a znajdziecie; pukajcie, a otworzą wam. Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kto puka, temu otwierają.
- Seneka Młodszy"Jestem człowiekiem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce"
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości