[SOLVED]Szalejące audio + wysokie obciążenie procesora.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
[SOLVED]Szalejące audio + wysokie obciążenie procesora.
Witam.
Niedawno zaktualizowałem z 10.10 do 11.04 (już do wersji oficjalnej) i zaczęło mi szaleć audio. Muzykę odtwarza jedynie Rythmbox ale przy tym mam obciążenie procesora na 50%!! (intel i7 8x 1.6GHz 8GB ramu audio intel EAX HD 4.0) a po pewnym czasie z głośników dobiegają razem z muzyką jakieś trzaski i piski. Ani banshee ani qmmp nie odtwarzają dźwięku... Dodam że wcześniej też miałem update do 11.04 tyle że do bety a wtedy nawet jak mocno szarpałem komputer to max 15-20% obciążenia procka. Po ukazaniu się Oficjalnej wersji zrobiłem formacik --> 10.10 remix --> 11.04. ktoś pomoże?
Niedawno zaktualizowałem z 10.10 do 11.04 (już do wersji oficjalnej) i zaczęło mi szaleć audio. Muzykę odtwarza jedynie Rythmbox ale przy tym mam obciążenie procesora na 50%!! (intel i7 8x 1.6GHz 8GB ramu audio intel EAX HD 4.0) a po pewnym czasie z głośników dobiegają razem z muzyką jakieś trzaski i piski. Ani banshee ani qmmp nie odtwarzają dźwięku... Dodam że wcześniej też miałem update do 11.04 tyle że do bety a wtedy nawet jak mocno szarpałem komputer to max 15-20% obciążenia procka. Po ukazaniu się Oficjalnej wersji zrobiłem formacik --> 10.10 remix --> 11.04. ktoś pomoże?
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 20:38 przez dooshpastesh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Szalejące audio + wysokie obciążenie procesora.
To już nie można było zrobić formacik -> instalacja 11.04? Na czysto na pewno byś nie miał takich problemów.
A tak, to zostało Ci przeinstalować pakiety od dźwięku (alsa, pulseaudio), albo założenie nowego profilu użytkownika w systemie, może na nowym, czystym nie będzie się cięło.
A tak, to zostało Ci przeinstalować pakiety od dźwięku (alsa, pulseaudio), albo założenie nowego profilu użytkownika w systemie, może na nowym, czystym nie będzie się cięło.
Registered Linux user #454644 ---> https://linuxcounter.net/
-
- Piegowaty Guziec
Niestety tak wyszło że aktualizowałem lapsa instalkę mam tylko 10.10. Spróbuję przeinstalować. Dam znać
-
- Piegowaty Guziec
Ok działa hehe tylko, że zniknęła mi ikona głośności w trayu!
-
- Piegowaty Guziec
ok naprawiłem.
Ps.: Procesor już nie świruje. Po przeinstalowaniu pulseaudio i alsa.
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install sound-indicator
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Aktualizacja systemu ściągnie tyle samo danych, co ściągnięcie obrazu nowej płytki ISO z 11.04.dooshpastesh pisze:Niestety tak wyszło że aktualizowałem lapsa instalkę mam tylko 10.10. Spróbuję przeinstalować. Dam znać
Registered Linux user #454644 ---> https://linuxcounter.net/
-
- Piegowaty Guziec
Re: [SOLVED]Szalejące audio + wysokie obciążenie procesora.
Nie wiedziałem, dzięki.