tajwan pisze:john_clock tak przerabiałem wszystko ktok po kroku, przeważnie jest tak, że przykłady na początku są ok, a zaraz na następnej kartce to czarna magia nie wiem czy c++ nie jest zbyt ambitny jak na początek dla zielogego na początek
Powiem Ci tak, wyrażę swoje skromne zdanie. Być może programuję tylko w PHP lub aż i kilku innych językach, ale pamiętam moje początki z PHP. Zabrałem się za czytanie książki i pisanie kodu, na początku wszystko było proste, jednak coraz częściej zdarzały się momenty kiedy przewracałem kartę i "o kur. a o co tu chodzi", analizowałem kod, jednak i tak nie wiedziałem co i jak. Nie rozumiałem to nie uczyłem się dalej, zostawiałem i tak podchodziłem do nauki kilka razy. W końcu jednak postanowiłem się nie uczyć, zabrałem się za pisanie większej strony, przemyślałem co i jak, czego potrzebuję i uczyłem się na bierząco, z tego co znalazłem w sieci. Nie przepisywałem bezmyślnie kodu, pisałem sam.
Teraz, teraz gdy zaglądam do tej książki to praktycznie zbytnio nie mam co tam oglądać bo przerzucając kartki mówię sobie - "to umiem", "to umiem", "to już znam". Polecam taki sposób nauki, bo czytając twoje wypowiedzi, czuję jakbym czytał siebie i swoje myśli kiedyś.