Poza tym porządkując system tweakerem wywaliłem aktualne jądro :/ Spieszyłem się bo koniec pracy się zbliżał

Moderator: e X t 7 3
Postaw nowego user i daj mu prawa administratora. Zobaczymy.zachu pisze:Z każdym. Dodatkowo po fdisk -l nie widzi penów tylko dysk twardy i partycje.
Poza tym porządkując system tweakerem wywaliłem aktualne jądro :/ Spieszyłem się bo koniec pracy się zbliżałAle z tym dam sobie radę - mam nadzieję. To usb mnie martwi bo nie mam pomysłu.
Niedługo będę miał krótki urlop zatem w najbliższym tygodniu ... podobnie, jak nowy kernel ... mam nadzieje, że Linus w końcu wypości stabilną wersje ... co ciekawe jednym z największych "winowajców" opóźnienia jest M$ ... ano tak - Microsoft dał sporą ilość patchy na jądro - dotyczy współpracy ich serwerów z desktopami i serwerami LinuksowymiGalvatron pisze:Kiedy ewentualnie możemy się spodziewać jakiegoś poradnika do Simple Service Manager'a?
Kod: Zaznacz cały
sudo ppa-purge ppa:xorg-edgers/ppa
Witaj, zainstaluj wersje 15.9-K8. Wiesz wczoraj testowałem HDMI z mojego Asusa 1201n (ION Nvidii) i tu pod chipem nvidii nie było problemu, chodziło idealnie. Zatem moim zdaniem to kwestia sterowników Intela, coś spaprali. Zresztą zobaczę to ale dopiero w czasie 1-3 tygodni (wtedy będę miał maszynę z Intelem i HDMI) - wtedy będę też mógł, coś na ten temat powiedzieć.norbik11 pisze:który kernel poza 15,9 i 15,8 zainstalować bo nie wiem jak to tam jest pokoleji z nimi
Co do kernela ... włąsnie patch .git-9 trochę osłabił responsywność (minimalnie, ale jednak mnie to zaniepokoiło) ;/ ... zobaczymy, czy ostatnia wersja bedzie oki. Natomiast w kwestii nouveau ... uznałem, że na teraz jeszcze jest to za słabe. Choć może wdrożę to w kolejnych wersjach.Galvatron pisze:Ostatnio, w ramach eksperymentu, dla zabawy kupiłem za grosze Pentium IV 3,06GHz z HT*, na FSB533 - najmocniejszy CPU jakiego obsłuży moja płyta - który w połączeniu z kernelem 2.6.39.3 15.9K8 + Flash 11 beta zapewnia już bez mała płynne odtwarzanie filmików 720p na YT. Jeszcze trochę brakuje i zdarzają się "chrupnięcia", ale jeśli kernel 3.0.0 faktycznie ma taki potencjał, a panowie z Adobe przynajmniej nie zepsują obecnej wydajności nowego Flasha, to może uda się osiągnąć pełną płynność.
*Nie ukrywam, że najbardziej interesowała mnie właśnie ta cała dwuwątkowość.
I tak z czystej ciekawości: Jaki jest powód braku Nouveau w twoich kernelach?
Właśnie nad nim pracujezovalik pisze:Linus ogłosił wydanie kernela 3.0, teraz czekamy na Twój stabilnyahh ta magia liczb
Zapomniałem, że plik *.bin i uruchamia się go: sudo sh nazwa_pliku. Chowam się ze wstydu....e X t 7 3 pisze:W tym dziale wątki od samej góry - kernele testowe, a następnie stabilne.
Pozdrawiam
sudo /etc/init.d/vboxdrv setup
* Stopping VirtualBox kernel modules [ OK ]
* Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules [ OK ]
* Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS
Error! Bad return status for module build on kernel: 3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs (i686)
Consult the make.log in the build directory
/var/lib/dkms/vboxhost/4.0.12/build/ for more information.
* Failed, trying without DKMS
* Recompiling VirtualBox kernel modules
* Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong
Uninstalling modules from DKMS
removing old DKMS module vboxhost version 4.0.12
------------------------------
Deleting module version: 4.0.12
completely from the DKMS tree.
------------------------------
Done.
Attempting to install using DKMS
Creating symlink /var/lib/dkms/vboxhost/4.0.12/source ->
/usr/src/vboxhost-4.0.12
DKMS: add Completed.
Kernel preparation unnecessary for this kernel. Skipping...
Building module:
cleaning build area....
make KERNELRELEASE=3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs -C /lib/modules/3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs/build M=/var/lib/dkms/vboxhost/4.0.12/build....(bad exit status: 2)
0
0
Failed to install using DKMS, attempting to install without
make KBUILD_VERBOSE=1 SUBDIRS=/tmp/vbox.0 SRCROOT=/tmp/vbox.0 -C /lib/modules/3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs/build modules
/usr/src/linux-headers-3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs/arch/x86/Makefile:39: /usr/src/linux-headers-3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs/arch/x86/Makefile_32.cpu: Nie ma takiego pliku ani katalogu
make[1]: *** Brak reguł do wykonania obiektu `/usr/src/linux-headers-3.0.0-ext73-f1-16.1-k8-ags-cfs/arch/x86/Makefile_32.cpu'. Stop.
make: *** [vboxdrv] Błąd 2
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości