Już problem załatwiony.
W tym temacie opisałem problem, oraz jego rozwiązanie:
viewtopic.php?f=133&t=149285
-- 28 sie 2011 09:48 --
Od ostatniego czasu na stronie pojawiło się trochę nowych treści m.in.:
- opis działania strategi ewolucyjnych
- wizualizacja działania perceptronu z wykozystaniem PyQt4 oraz portowaniem canvansa matplotliba(żeby nie było za łatwo)
- Opisanie algorytmu gazu neuronowego
W dziale z filmami:
- animacja działania metaheurystyki niedawno przeze mnie opracowanej (możliwe, że nie ktoś wcześniej to badał, lecz nie mogę znaleźć tego w literaturze)
- wizualizacja "autka" sterowanego logiką rozmytą
- wizualizacja symulacji fizycznych (matplotlib + scipy)
- seria filmów ukazujących ewolucję projektu (dla rozrywki) traktującego o uczeniu sieci neuronowych za pomocą mojej nowej metaheurystyki. Dokładniej uczone są sieci neuronowe sterujące pszczołami, których zadaniem jest zebranie jak największej ilości nektaru z kwiatów
- Animacja uczenia sieci neuronowej
W dziale ze źródłami można zaleźć podstawkę do algorytmów aglomeracyjnych, klasyfikacji oraz klasteryzacji, która implementuje kilka przydatnych klas takich jak CPoint, CCluster, CMetric, CDistance oraz CHelper z wykożystaniem numpy oraz matplotliba.
Na dniach zostanie dodane:
- segmentacja oraz kompresja obrazu z wykorzystaniem algorytmu gazu neuronowego, wstęp do logiki rozmytej, coś o teorii gier oraz pisaniu własnego programu do gry w GO.
Serdecznie zapraszam do odwiedzania strony, komentowania, wytykania błędów, dawania propozycji. Z chęcią dokładniej wytłumaczę to co jest niejasne, bądź niezrozumiałe. Polecam także subskrybowanie kanału RSS lub Like'owanie Facebookowego fun-page stronki, gdyż pojawiają się tam na bierząco informacje o nowych treściach.