Transmission nie rozpoczyna pobierania plików

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
fraczek14
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Transmission nie rozpoczyna pobierania plików

Post autor: fraczek14 »

Witam,
odkąd zmieniłem środowisko na xfce to mam problem z transmission'em. Po dodaniu torrentow nie rozpoczyna pobierania (0 wysyłania, 0 pobierania). Ciekawym zjawiskiem jest także automatyczne dodawanie torrentów mimo nie zaznaczonej odpowiedniej opcji (przed wyłączeniem programu nie pobieram żadnego pliku a po jego włączeniu wszystkie ktore kiedykolwiek dodałem znajdują się na liście spowrotem).
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, 15:02 przez fraczek14, łącznie zmieniany 3 razy.
pioruns
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Transmission nie rozpoczyna pobierania plików

Post autor: pioruns »

W preferencjach programu zaznacz "Rozpoczęcie po dodaniu" i odznacz "Automatycznie dodawanie torrentów z".
Registered Linux user #454644 ---> https://linuxcounter.net/
fraczek14
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Re: Transmission nie rozpoczyna pobierania plików

Post autor: fraczek14 »

Rozpoczęcie po dodaniu jest zaznaczone, a automatycznie dodawanie torentow z jest odznaczone. Transmission dzisiaj zaczal sam z siebie pobierac, wiec problem uwazam za rozwiazany.

-- 25 lis 2011 14:02 --

Niestety problem powrocil. nie moze tak byc ze czeka sie na rozpoczecie pobierania okolo godziny. ma ktos jakis pomysl czemu tak jest??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”