instalacja ub.10.04 .¿Nie widzi wifi,ani tabletu bamboo z plytki???

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
zen132
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

instalacja ub.10.04 .¿Nie widzi wifi,ani tabletu bamboo z plytki???

Post autor: zen132 »

przymierzam sie do instalacji ubuntu 10.04. Na razie testuje z plytki,bo musze sie zaznajomic przed instalacja z partycjonowaniem ,ktore stanowi dla mnie czarna magie.
Po odpaleniu z plytki dziala ,ale nie ma internetu(symbol wifi na gorze zgaszony z czerwonym wykrzyknikiem i jak sie najedzie to ¨¨brak dostepnych urzadzen sieciowych). antenke wifi,ktora mam podlaczona do usb odlaczylem i podlaczylem powtornie,zeby sprawdzic ,czy nei potrzebowal wczytac tego na nowo,ale nic to nie daje. Podobnie z podlaczonym od innego usb tabletem bamboo fun, swiatleko w tablecie sie siweci,ale nic sie nei rusza jak poruszam ¨¨¨dlugopisem¨¨,odnosnie wifi,to nie ma zandego swiatleka w tym przypadku,podczas gdy na windzie cos tam poswieca.
Ok,tymczasem mysz podlaczona do innego usb,mysz bezprzewodowa, dziala dobrze,wiec to raczej nie wina usb,tylko braku mozliwosci wspolpracy z tymi urzadzeniami??? komp jest nowy,i7,1000gb,16 ram,nvidiacostam.dzieki za wskazowki ,chociazby,czego mam szukac,bo nei wiem.

-- 28 lut 2012, o 11:35 --

ok,z ciekawosci wypalilem sobie tez iso ubuntu 11.04, takze sciagneitego z ubuntu.pl iiiii... nie ma problemu.....Az taka roznica miedzy tymi dwiema wersjami.....tzn...jest oczywiscie masa innych problemow <( wlasnie...znaki....sila nacisku w tablecie*brak(...ale to juz beda inne posty.... <(
Awatar użytkownika
linuxozaurus
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: instalacja ub.10.04 .¿Nie widzi wifi,ani tabletu bamboo z plytki???

Post autor: linuxozaurus »

odnosnie wifi,to nie ma zandego swiatleka w tym przypadku,podczas gdy na windzie cos tam poswieca.
to o niczym nie świadczy

podaj wynik
lspci -k
lspci
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.

🇺🇦Sława Ukrajini!🇺🇦
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”