słabo działająca grafika
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
słabo działająca grafika
witam. po instalacji 11.10 zauważyłem że komp trochę przycina i podejrzewam kartę grafiki. najbardziej mi przeszkadza że youtube i inne filmy bardzo klatkują a na portalach niektóre zdjęcia są fioletowe. próbowałem doinstalować sterowniki własnościowe za pomocą jockey oraz sprawdzałem czy problem zniknie dzięki innej przeglądarce. oczywiście bez efektu. nawet nie próbowałem odpalać żadnej gry skoro nawet film chodzi beznadziejnie
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: słabo działająca grafika
Wróże i wróże z tych fusów i ciągle nic... Wygląda na to, że będziesz sam musiał podać informacje na temat twojej karty graficznej. Przydałby się wynik polecenia:
Jak już się dowiesz co to za karta, to dopisz ją do tytułu postu:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Poszukaj po forum - może któryś z wątków rozwiąże twój problem.
Kod: Zaznacz cały
lspci -k | egrep -iA2 'vga'
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Wina może leżeć także po stronie przeglądarki i flasha. Na forum, ostatnio pojawiło się sporo tematów na temat problemu fioletowych twarzy na Youtubie: search.php?keywords=youtube+niebieskigalliard pisze:najbardziej mi przeszkadza że youtube i inne filmy bardzo klatkują a na portalach niektóre zdjęcia są fioletowe.
Poszukaj po forum - może któryś z wątków rozwiąże twój problem.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.