linuxozaurus pisze: ja nie przypominam sobie aby mi się zdarzyło ulec jakiejś reklamie i kupić beznadziejny towar no chyba ze za takowy można uznać kupno laptopa z windows vista bo byłam nie zadowolona z systemu a laptop był kiepski jakościowo i to w przereklamowanym sklepie o nazwie Vobis
A więc mój wybór padł na obecnego Della ze sklepu Xcom i jestem z niego zadowolona
No tak do końca nie rozumiem tą wypowiedź. System był zły i laptop, czy tylko system? No bo jeśli to i to, to system nie miał możliwości by się wykazać, może to była wina laptopa? Nie kompatybilny z Linuksem.

Nie wiem nie miałem do czynienia z Vistą jak na razie i po opiniach krążących w necie nie planuję(nie wiem w ogóle poco miałbym planować). Czy firma Vobis jest przereklamowana.. też nie wiem. Poza tym to jest tylko firma handlująca sprzętem, nie ma nic wspólnego z produkcją( poza ewentualnym logiem .. ). Ale... W sklepach nie dla idiotów też można nabyć bubla, czy tam innych.
Oczywiście większość z nas ma wrażenie że nie ulega reklamom, pytanie skąd spece od niej nieźle zarabiają? Najwyraźniej jednak powodują np wzrost sprzedaży, w przypadku Ubuntu wzrost zainteresowania tym systemem. Nie wiele wiem na temat reklamy więc ocenić tej konkretnej nie zamierzam. Natomiast nie wszystkie kampanie reklamowe zakończyły się sukcesem. I tyle.
Na początku było słowo, sądząc po tym co jest teraz musiało być niecenzuralne.