Galvatron pisze:Testuję 12.04 (Unity), którego zainstalowałem jako drugi, stały system, na swoim Pentium IV 3,06GHz HT, 1,5GB RAM i 7300GT + stery 295.40, oraz oczywiście zoptymalizowałem. W przeddzień premiery wydajność, i to na najnowszym K8, mówiąc delikatnie, nie powala, a sam Compiz ma sporo dziwnych błędów - nie działa "Scale" dla wszystkich pulpitów, a przy włączonej animacji fokusu okien, oraz wyborze okna spod spodu, obydwa robią się białe i puste. Ogólnie spory regres w stosunku do równie mocno zoptymalizowanego 11.04 + GNOME 2 + Compiz 0.8.6. Wywaliłbym Unity i Compiza 0.9.7.6, przynajmniej tymczasowo, ale pod 0.8.6 znikają przyciski okien w Metacity i trzeba kombinować z Emeraldem, a w ogóle docelowo chciałbym Unity zamiast tych wszystkich kombinacji alpejskich z Cairo Dock'iem i apletami do klasycznego GNOME 3.
Zobaczy pod nowymi kernelami ... powinieneś odczuwanie poczuć różnicę ... mam nadzieja na + ... właśnie chyba mam optymalną konfiguracje - wydajność i responsywność jest na poziomie, jakiego wcześniej nie osiągnąłem

. Choć to i tak dopiero preludium do tego co planuje w okolicach wakacji, jak zacznę korzystać z GCC 4.7.x ... już wstępne testy przeprowadziłem - tu kernel Brazos [bardzo głęboka optymalizacja] i uzyskałem tak obiecujące wyniki, że aż się sam zdziwiłem - responsywność wręcz genialna

.
Zresztą zachęcam Cie do testowa Kubuntu i Ubuntu z Cinnamon 1.4 lub takiegoż Minta ... Kubuntu 64 bit pod teraz testowym v19.0-Brazos opartym o Linux-3.3.3 pomyka niewiarygodnie szybko ... np. Doom 3, Prey, Xonotic na X370 nigdy tak płynnie nie działały

.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl