Kiedy planowane jest wydanie remixu bo nie wiem czy instalować wersje oficjalną czy czekać na remix...??

Pozdrawiam
Trudno mi uwierzyć, że Blender i obsługa CMYK w Gimpie to aż tak niezbędne rzeczy dla początkującego użytkownikavivooo pisze:a co do REMIXU:
BLENDER 1.63 CUDA na mus musi być..)
przydał by się GIMP 2.8 z wbudowanym SEPARATE do CMYKA deneruje mnie ciągłe konfigurowanie ego na każdej maszynie....:/
LaCie w skrypcie chociaż do LightScribe kiedys robiłem opis dla SUSE http://portal.suse.pl/wiki/index.php/LightScribe i ciągle ludzie pisza do mnie na priv o ten pakiet w suse..... o dziwo używają z powodzeniem choć mi w nim troszkę brakuje funkcjonalności.....)
Na czym to instalowałeś? Mint 13 u mnie działa dużo sprawniej niż Ubuntu 12.04bohors pisze:Zainstalowałem ostatnie Kubuntu ( jakoś lubię KDE) ale było ciut niestabilne, Zainstalowałem Minta 13 i codziennie zwiecha ( poleciał do kosza) zainstalowałem ostatnie ubuntu i wszystko mi pasuje poza wyglądem . I dlatego chciałbym aby polski remiks był ładniejszy , resztę można sobie dograć.
to by się przydało ale nie ze względu na to czy ktoś jest początkujący lecz ze względu na posiadanie laserówki drukującej w trybie CMYK.obsługa CMYK w Gimpie to aż tak niezbędne rzeczy dla początkującego użytkownika
Zdefiniujmy w końcu słowo POCZĄTKUJĄCY:linuxozaurus pisze:to by się przydało ale nie ze względu na to czy ktoś jest początkujący lecz ze względu na posiadanie laserówki drukującej w trybie CMYK.obsługa CMYK w Gimpie to aż tak niezbędne rzeczy dla początkującego użytkownika
Nie sądzę aby początkujący potrzebował blendera.
Po prostu sto pociech...linuxozaurus pisze:to by się przydało ale nie ze względu na to czy ktoś jest początkujący lecz ze względu na posiadanie laserówki drukującej w trybie CMYK.obsługa CMYK w Gimpie to aż tak niezbędne rzeczy dla początkującego użytkownika
Mam pytanie, czy Canonical określa jakieś wytyczne na temat remiksowania Ubuntu (w sensie: co można dodawać/usuwać/zmieniać a co nie)?mario_7 pisze:propozycje powinny uwzględniać potrzeby ogółu polskich użytkowników, a nie osobiste zachcianki.
Totem prawdopodobnie musi zostać, ponieważ jego usunięcie (albo którejś zależności) powoduje brak miniaturek filmów w nautilusie. Ideałem byłby Totem z obsługą txt, co nie jest zbyt trudne, trzeba by tylko założyć własne repozytorium i go odpowiednio kompilować.Hwiparam pisze:To samo chyba tyczy się Totema, który jest kulawy i to nie moje odosobnione zdanie. Fakt, takie rzeczy jak odtwarzacz to raczej kwestia gustu, ale Mplayer + jakaś nakładka w GTK zamiast Totema to chyba nie grzech...
Nie zgodzę się, popytaj ludzi co oferują np na ALLEDROGO oferty druku kto jest ich klientem..... powszechny człowiek siedzący w domku lub zaciszu swojej często jednoosobowej firmy z rzadka korporacje bo te zlecają to firmom Graficznym i nie martwią się o nic (stać ich)... Popatrz w google ile jest osób które nie rozumieją dlaczego GIMP nie obsługuje CMYK.... ale to widzę że od czasów jak studiowałem nie wiele się zmieniło w LINUKSIE (społeczności) i dalej linuks ma te zawrotne hmm ile, może już 2% udziału w rynku?..punktu widzenia jej użytkownika (domowo - biurowego) obsługa CMYK w Gimpie nie ma żadnego znaczenia.
//brezniew: Linuksie, KrityNie ma CMYKa
Jestem użytkownikiem GIMPa i nawet byłem jego zwolennikiem do amatorskich prac, ale projektowalem ostatnio ulotke i wyslalem eps-a do drukarni, a drukarz odpisal mi: w CMYKu prosze. Gimp niestety nie ma przestrzeni CMYK, totalna klapa jeśli chodzi o współprace z drkarniami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości